Net Consulting, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii IT din Romania, a inregistrat in primul semestru al acestui an afaceri de 20 milioane de euro, potrivit raportului lunar asupra pietei tehnologiei informatiei.
La nivelul intregului an 2007, compania a raportat afaceri de 109.612.779 lei (32,8 milioane euro), in plus cu 23 de procente fata de 89.075.492 lei (26,6 milioane euro), cat a inregistrat in 2006, potrivit Ministerului Economiei si Finantelor.

Directorul general al companiei, Dragos Stan, este de parere ca printre principalele motoare de crestere a cifrei de afaceri, anul trecut, s-au numarat tendinta generala de crestere a pietei IT, focalizarea pe anumite verticale de business, echipa manageriala, dezvoltarea competentelor si calitatea serviciilor.

“Evaluarile unor companii importante de consultanta – IDC, Pierre Audoin Consultants (PAC) – arata ca piata de servicii si solutii IT a crescut in 2007 cu 25% fata de anul anterior. Acest lucru inseamna o crestere semnificativa, un procent mai ridicat decat cresterea pietei IT in ansamblu. Ponderea serviciilor in ansamblul pietei IT din Romania este inca redusa (18-20%, fata de 70% hardware, restul software), ceea ce inseamna o potentialitate ridicata pentru perioada urmatoare”, a declarat Dragos Stan, citat de NewsIn.

Oficialul Net Consulting a adaugat ca dezvoltarea pietei de servicii si integrare depinde de proiectele IT majore, care se vor inmulti cu siguranta dupa alegerile electorale din noiembrie 2008 si in conditiile in care tara noastra, ca membra UE, poate accesa fonduri pentru acest domeniu. Pe de alta parte, Romania are obligatia sa se alinieze la standardele europene, inclusiv in ceea ce priveste dotarile IT.

Net Consulting, companie infiintata in 1994, se situeaza printre primii integratori de sisteme IT si furnizori de solutii si servicii informatice din Romania. In mai anul trecut, Asseco Polonia a achizitionat 70% din actiunile integratorului de proiecte IT contra sumei de 9,78 milioane de euro.

Raportul asupra pietei tehnologiei informatiei pe luna august 2008 este disponibil pe site-ul NewsIn, la sectiunea Companii, in cadrul serviciului NewsIn IT&Telecom (NIT). Raportul cuprinde evolutiile din luna august 2008 ale companiilor care activeaza in domeniile hardware, software si de servicii IT. De asemenea, sunt prezentate: valoarea inregistrata de piata romaneasca de tehnologia informatiei in 2007 si valoarea pietei locale a serviciilor IT in 2007 si estimarea pentru urmatorii ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri