Germanos Telecom Romania, cel mai mare retailer GSM de pe piata romaneasca detinut de OTE, va mai inaugura pana la sfarsitul acestui an inca 30 de magazine printr-o investitie de aproximativ 1,8 milioane de euro, insa de anul viitor retailer-ul incetineste expansiunea.
Compania a inaugurat de la inceputul acestui an 40 de magazine dintre care 21 in sistem de franciza, iar anual Germanos realocheaza 10% din punctele de vanzare pentru a creste rentabilitatea afacerilor.

"Pana la finele lui 2008 vom mai deschide inca 30 de magazine, investitia medie pentru o unitate fiind cuprinsa intre 50.000-60.000 euro. Azi am inaugurat cel de-al 240-lea magazin al retelei noastre si cel de-al 40-lea deschis in acest an”, a declarat Aris Karoussos (foto), retail general manager Germanos Telecom Romania.

Potrivit acestuia, expansiunea retelei va continua si anul viitor, cand numarul de magazine inaugurate va reprezenta doar 15-20% din numarul celor deschise in 2008, ca urmare a ratei mari de penetrare a telefoniei mobile.
Principalele targeturi ale retailer-ului sunt cresterea vanzarilor pe produsele Cosmote si Romtelecom, dar si vanzarea de telefoane fara conectare.

Retailer-ul este prezent in peste 110 orase din tara si opereaza o suprafata comerciala de peste 12.500 metri patrati, iar cele 30 de unitati programate pentru anul acesta vor fi deschise atat in orasele mari, cat si in cele mici, cu peste 30.000 de locuitori.

Germanos Telecom, ce opereaza peste 900 de magazine la nivel international, a realizat in primul semestru al acestui an venituri de 486,4 milioane de euro, in crestere cu 13,8% fata de perioada similara a anului trecut, cand a realizat afaceri de 427,6 milioane de euro.

Profitul operational al retailer-ului a cunoscut o scadere de 99,1% pana la o valoare de 0,1 milioane de euro fata de perioada similara a anului trecut, cand a afisat un profit operational de 10,7 milioane de euro. In primul semestru al acestui an Germanos a atras 62% din activarile pe tot grupul.

Al doilea jucator de pe aceasta piata este Fonomat, retailer GSM cu 175 locatii, urmat de Euro GSM, cu 120, Avenir Telecom, peste 100 de unitati, si Say, cu 63 de magazine. Germanos a intrat in Romania in 1996, ajungand sa fie prezent in peste 90 de orase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri