Oficialii OTE, actionarul majoritar al operatorului de telefonie fixa Romtelecom si Deutsche Telekom considera Romania o prioritate pentru investitiile pe care le vor face in viitor.
“Cei de la OTE si Deutsche Telekom considera Romania o prioritate pentru investitiile lor, pentru ca este o tara cu potential ridicat in ceea ce priveste dezvoltarea pietei telecom, iar crestere economica din tara noastra i-a incurajat”, a declarat, pentru Wall-Street, Karoly Borbely, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

O delegatie comuna a grupurilor de telecomunicatii Deutsche Telekom si OTE a vizitat Romania cu scopul de a se intalni cu oficiali de rang inalt ai Statului Roman, in contextul procesului de achizitie a OTE, aflat in derulare.

Delegatia a fost formata din Rene Obermann, director general al Deutsche Telekom, Hamid Akhavan, membru al Consiliului de Conducere al Deutsche Telekom responsabil pentru T-Mobile, Dezvoltarea Produsului, Tehnologie & IT, si Panagis Vourloumis, presedinte si director general al OTE Group.

In acest moment, OTE detine 54,01% din actiunile Romtelecom, iar restul de 45,99% din actiuni sunt detinute de Statul Roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Cosmote Grecia detine 70% din Cosmote Romania, restul de 30% apartinand Romtelecom.

Romtelecom a primit licenta de comunicatii mobile

Autoritatea Nationala de Comunicatii a acordat Romtelecom pe data de 22 septembrie 2008 licenta de comunicatii mobile, dupa ce pe 8 septembrie a desemnat compania drept castigatoare a licitatiei pentru noua licenta.

Licenta a fost data la doua saptamani dupa ce operatorul a achitat taxa de licenta catre bugetul de stat echivalentul in lei a un milion euro.

Prin aceasta licenta acordata pe zece ani, Romtelecom are posibilitatea sa construiasca, sa detina si sa opereze o retea cu tehnologie de banda larga, precum si sa ofere servicii de banda larga catre consumatori.

Rometelecom va folosi licenta pentru completarea ofertei prin extinderea portofoliului de servicii de internet.

“Am primit licenta si vom lansa noile servicii cat mai repede posibil. Obiectivul nostru principal este de a folosi licenta pentru a oferi servicii de Internet mobil de banda larga, in plus fata de serviciile pe care le oferim deja (voce, Internet fix de banda larga, TV). Ne vom extinde ofertele folosind o tehnologie care completeaza ceea ce folosim in prezent si care ne va da flexibilitate suplimentara”, ne-au declarat reprezentantii Romtelecom.

Autoritatea va face prima evaluare a acoperirii geografice asumate prin oferta de Romtelecom la data de 31 decembrie 2010, urmand inca doua faze de dezvoltare a retelei, care vor fi evaluate la 30 iunie 2012 si 31 decembrie 2013.

Piata romaneasca de comunicatii mobile numara aproximativ 25 de milioane de cartele sim active, iar valoarea ei se ridica la peste 2,5 miliarde euro.

Liderul pietei de comunicatii mobile este Orange Romania, care furnizeaza atat servicii de telefonie mobila, cat si servicii de date si voce 3G si detine in portofoliu peste zece milioane de clienti. Vodafone Romania detine peste noua milioane de clienti pentru serviciile de telefonie mobila si 3G.

Pe piata romaneasca mai activeaza Cosmote, ce detine in portofoliu peste 4,6 milioane de clienti pentru servicii de comunicatii mobile GSM, Telemobil, ce detine in portofoliu peste 500.000 de abonati, si operatorul 3G DigiMobile, cu un portofoliu de peste 1 milion de utilizatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri