Mutarile celor doi titani ai tehnologiei sunt menite sa loveasca usor piata titlurilor de capital pentru prima data, aratand ca acestia nu sunt afectati de crizele ce au aparut pe pietele financiare.

De asemenea, ultimul efort de rascumparare stopeaza planurile de a face mari achizitii cum ar fi cumpararea Yahoo, si vine dupa ce Microsoft a anuntat in 2004 ca vrea sa rascumpere 30 de miliarde de dolari in actiuni in urmatorii patru ani. Acest plan a atins 40 de miliarde de dolari si a fost complet.

Urmatoarele 40 miliarde de dolari se vor cheltui in urmatorii cinci ani. Valoarea totala a actiunilor Microsoft este de aproape 230 miliarde de dolari.

Compania a anuntat ca in ultimii cinci ani a returnat in jur de 115 miliarde dolari catre actionari prin rascumparari sau dividente. Aceasta este o consolare pentru mult timp a actionarilor care detin o actiune care a fost tranzactionata cu mai putin de 30 dolari in ultimii sase ani.

Citeste si:

Conducerea Microsoft a aprobat, de asemenea, sa ia de afara 6 miliarde de dolari in datorii si stabilirea unui program comercial de 2 miliarde de dolari. Microsoft va folosi procedurile pentru scopuri generale, cum ar fi rascumpararea de actiuni.

Firma de rating Standard & Poor a oferit companiei Microsoft ratingul AAA, fiind primul de acest fel din ultimii zece ani. Microsoft este una dintre singurele companii non-financiare care a primit ratingul AAA de la S&P.

In acelasi timp, rascumpararea HP in valoare de 8 miliarde de dolari este destinata pentru a gestiona scaderea creata de actiunile legate de planurile angajatilor. Valoarea este in plus fata de 3 miliarde de dolari care ar putea fi rascumparati prin acest program in valoare de 8 miliarde dolari. Valoarea pe piata a companiei este de 120 miliarde dolari.