Conducerea Microsoft a autorizat rascumpararea a 40 de miliarde de dolari in actiuni si o crestere a dividentelor de 18%, iar gigantul de PC-uri Hewlett-Packard a anuntat o alta rascumparare de 8 miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal.
Mutarile celor doi titani ai tehnologiei sunt menite sa loveasca usor piata titlurilor de capital pentru prima data, aratand ca acestia nu sunt afectati de crizele ce au aparut pe pietele financiare.

De asemenea, ultimul efort de rascumparare stopeaza planurile de a face mari achizitii cum ar fi cumpararea Yahoo, si vine dupa ce Microsoft a anuntat in 2004 ca vrea sa rascumpere 30 de miliarde de dolari in actiuni in urmatorii patru ani. Acest plan a atins 40 de miliarde de dolari si a fost complet.

Urmatoarele 40 miliarde de dolari se vor cheltui in urmatorii cinci ani. Valoarea totala a actiunilor Microsoft este de aproape 230 miliarde de dolari.

Compania a anuntat ca in ultimii cinci ani a returnat in jur de 115 miliarde dolari catre actionari prin rascumparari sau dividente. Aceasta este o consolare pentru mult timp a actionarilor care detin o actiune care a fost tranzactionata cu mai putin de 30 dolari in ultimii sase ani.

Conducerea Microsoft a aprobat, de asemenea, sa ia de afara 6 miliarde de dolari in datorii si stabilirea unui program comercial de 2 miliarde de dolari. Microsoft va folosi procedurile pentru scopuri generale, cum ar fi rascumpararea de actiuni.

Firma de rating Standard & Poor a oferit companiei Microsoft ratingul AAA, fiind primul de acest fel din ultimii zece ani. Microsoft este una dintre singurele companii non-financiare care a primit ratingul AAA de la S&P.

In acelasi timp, rascumpararea HP in valoare de 8 miliarde de dolari este destinata pentru a gestiona scaderea creata de actiunile legate de planurile angajatilor. Valoarea este in plus fata de 3 miliarde de dolari care ar putea fi rascumparati prin acest program in valoare de 8 miliarde dolari. Valoarea pe piata a companiei este de 120 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri