Nokia Romania a inaugurat, miercuri, in judetul Cluj, a zecea fabrica de dispozitive mobile a concernului, iar oficialii companiei au estimat ca in luna octombrie productia de la Jucu va atinge pragul de 10 milioane de telefoane mobile.
La inaugurare a participat si vicepresedintele executiv al Nokia - Market, Anssi Vanjoki. "In Romania avem angajati foarte dedicati si imi face placere sa anunt ca luna viitoare, in octombrie, estimam ca fabrica va atinge pragul de 10 milioane de dispozitive. Operatiunile din Cluj au devenit parte integranta a retelei noastre globale de productie si distributie. Nokia este singurul producator de dispozitive mobile care detine zece fabrici in noua tari din lume, iar aceasta prezenta globala ne permite sa rapundem prompt solicitarilor clientilor", a declarat acesta.

El a mai afirmat ca Nokia produce momentan 17 telefoane pe secunda la nivel global, iar anul trecut a produs 450 de milioane de dispozitive.

In legatura cu planurile de viitor ale fabricii de la Jucu, potrivit vicepresedintelui executiv de la Nokia, concernul va continua eforturile financiare de investitii in functie de cerintele pietei. "Pentru o companie ca Nokia lucrurile nu bazeaza pe gasirea celei mai ieftine forte de munca. Noi avem acum linii de productie majore in Coreea, China sau Brazilia" a afirmat Vanjoki, adaugind ca factori care pot influenta deciziile prind investitiile se refera, spre exemplu, la costurile de transport pentru marfa finala si componente.

Potrivit directorului Nokia Romania, John Guerry, Nokia a investit la Jucu 60 de milioane de euro si are momentan peste 1.600 de angajati, estimand ca va ajunge la 3.500 de persoane angajate atunci cand productia va atinge capacitatea maxima, la sfarsitul anului 2009.

In ceea ce priveste furnizorii care s-au anuntat pentru Jucu, respectiv BYD Electronics, Hansaprint si StoraEnso, Guerry a spus ca acestia vor incepe constructia fabricilor - fiecare investitie fiind estimata la 20 de milioane de euro - cel tarziu la inceputul anului viitor. "Furnizorii vor incepe constructia foarte curand, iar pana atunci noi vom lucra cu partenerii nostri din lantul global. Aducem acum componente din Ungaria, China sau Mexic.

Suprafata totala a noii fabrici de la Jucu este de aproximativ 34.000 de m.p.

La deschiderea oficiala a fabricii de la Jucu a Nokia Romania participa oficialitati locale, judetene si nationale. La eveniment este prezent si primul ministru Calin Popescu Tariceanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri