Softul creat de MotionDSP se bazeaza intens pe puterea de procesare oferita de tehnologia Nvidia Cuda pentru a imbunatati semnificativ calitatea vizuala a videoclipurilor create de utilizatori.

Ca dovada ca unitatile de procesare vizuala Nvidia furnizeaza mai mult decat simpla putere de randare grafica, inginerii din cadrul MotionDSP au obtinut o crestere cu 500% a performantei numerice atinse de softul de recodare video pentru imbunatatirea materialelor video.

Tehnologia revolutionara de recodare video MotionDSP le permite utilizatorilor sa imbunatateasca semnalul video al clipurilor filmate cu telefoane mobile, camere video, camere digitale sau provenite de pe Internet.

Arhitectura paralela cu nuclee multiple a unitatilor de procesare vizuala Nvidia GeForce® si tehnologia CUDA accelereaza softul MotionDSP pentru a furniza imediat performante in timp real, pe care sistemele bazate numai pe unitatile centrale de procesare (CPU) nu le-ar atinge mai devreme de 2010.

“Softul de recodare video dezvoltat de MotionDSP se numara printre primele aplicatii pentru utilizatorii obisnuiti care profita de puterea tehnologiei CUDA si va oferi un nou standard in procesarea video pe PC,” a declarat Dan Vivoli, senior vice president of marketing in cadrul NVIDIA.

Citeste si:

Tehnologia MotionDSP a fost recunoscuta unanim de presa, analisti si utilizatori ca fiind cea mai buna de pe piata pentru imbunatatirea semnalului video al clipurilor.

Softul dezvoltat de MotionDSP, cu numele de cod “Carmel”, foloseste metode sofisticate cu cadre multiple pentru a localiza fiecare pixel din zecile de cadre video, astfel incat o sursa cu o rezolutie joasa sa poata fi reconstruita intr-un format video de inalta calitate. Softul MotionDSP reduce semnificativ zgomotul de compresie si de senzor, imbunatateste rezolutia si corecteaza efectele de luminozitate scazuta. MotionDSP estimeaza ca editia pentru retail a softului va fi disponibila din trimestrul 1 al anului 2009.

MotionDSP este unul dintre liderii pietei de aplicatii software de prelucrare a imaginilor video digitale.

Nvidia este liderul mondial in tehnologia de procesare vizuala si compania care a inventat unitatea de procesare grafica (GPU), un procesor foarte performant care genereaza o grafica uimitoare pentru statiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri si dispozitivele mobile.