“Vanzarile de pachete complete de acces la internet cu laptopuri reprezinta aproximativ 15% din totalul vanzarilor Orange de date mobile in banda larga. Vanzarile de abonamente de date mobile cu laptopuri au inceput sa creasca semnificativ o data cu introducerea in oferta Orange a modelelor Asus”, a declarat, pentru Wall-Street, Bogdan Rauta, Mobile Data Proposition Manager Orange Romania.

Reprezentantul companiei spera ca trendul crescator sa continue si in ultimul trimestru al anului, o data cu lansarea noilor modele si cu cresterea generalizata a pietei de laptopuri.

In ultima luna operatorul a inregistrat o crestere de zece ori mai mare a traficului de date mobile fata de prima luna a acestui an.

“Orange a cunoscut o crestere fara precedent a consumului de date: numai in ultima luna vanzarile de pachete de acces mobil la internet cu laptopuri au fost de 10 ori mai mari decat cele inregistrate in prima luna a anului,” a declarat Thierry Millet, Director Comercial Orange Romania.

Potrivit acestuia, operatorul are perspective foarte bune de crestere a consumului de date mobile si in ultimul trimestru al anului.

Citeste si:

In prezent, portofoliul Orange de laptopuri include 5 modele, iar in luna octombrie se vor adauga si cele 5 noi modelele anuntate: Asus EeePC 1000H, HP Compaq 6720s, Acer Aspire 5735Z, Asus Pro52L si Dell Studio 1535.
Orange Romania a inregistrat in al doilea trimestru 2008 venituri de 321 mil. euro, in crestere cu 8,8% fata de valoarea veniturilor din perioada similara a anului 2007, iar portofoliul de clienti a crescut cu 18% fata de prima jumatate a anului precedent.

Operatorul de telefonie mobila are 1.129.000 clienti broadband, o majorare cu 135% fata de prima jumatate a anului trecut.

Potrivit reprezentantilor Orange, cresterea puternica a numarului de clienti broadband se datoreaza extinderii retelei de date mobile Orange in peste 400 de localitati, inclusiv in zona rurala.

“Incepand din 2004 Orange Romania a inregistrat o crestere constanta si echilibrata. Orange este in continuare lider detasat din punctul de vedere al numarului de clienti si al veniturilor, un fapt cu atat mai imbucurator in contextul maturizarii pietei de telecomunicatii si intensificarii competitiei. Suntem multumiti de rezultatele obtinute ce reconfirma strategia coerenta a companiei”, declara in luna iulie Richard Moat, CEO Orange Romania.

Principalii competitori ai Orange Romania sunt: Vodafone Romania, cu peste 9,2 milioane de utilizatori, Cosmote Romania, cu 4,6 milioane de clienti, RCS-RDS, cu peste 1 milion de clienti, si Zapp, ce detine in portofoliu peste jumatate de milion de abonati.