Nokia isi vinde divizia de securitate hardware

Nokia, producatorul de telefoane mobile numarul unu in lume, isi va vinde divizia de aplicatii de securitate, potrivit Wall Street Journal.

Compania producatoare de telefoane mobile s-a aflat in discutii cu un investitor financiar, al carui nume nu a fost dat pietei, pentru a-si vinde afacerile cu sisteme de securitate.

De asemenea, Nokia intentioneaza sa renunte la producerea de aplicatii software pentru segmentul consumatorilor de business. In schimb, compania planuieste sa utilizeze, in parteneriat, servicii ale altor furnizori, cum sunt cei de la Microsoft, IBM si Cisco pentru a crea noi terminale mobile.

“Avem legaturi foarte puternice cu liderii industriei tehnologice, precum Cisco si Microsoft, dar, la fel de bine, avem o relatie buna si cu operatorii din mediul de retail. Impreuna cu acestia, vom oferi servicii de expertiza mult mai bune si ne vom canaliza atentia si asupra unor oferte promitatoare pentru segmentul de business”, a declarat Niklas Savander, vicepresedinte executiv pentru servicii si aplicatii software al Nokia.

Aceasta miscare va permite companiei Nokia sa se concentreze asupra reinnoirii strategiei de business pe care o adopta.

“Credem ca putem obtine un impact mai mare pe piata daca ne orientam catre noi oportunitati”, adauga Savander.

La inceputul acestei luni, compania a anuntat ca vrea sa isi extinda numarul de echipamente mobile prin care consumatorii isi pot accesa e-mail-urile corporate prin sistemul de operare al Microsoft, la fel ca rivalul sau, RIM (producatorul smartphone-ului BlackBerry).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri