Preluarea unei participatii la OTE de catre Deutsche Telekom are OK-ul UE

Autoritatile Uniunii Europene (UE) de reglementare din domeniul competitiei au aprobat preluarea de catre Deutsche Telekom a controlului companiei elene de telecomunicatii OTE.

"Comisia Europeana a concluzionat ca tranzactia nu va afecta semnificativ competitia", potrivit unui comunicat al executivului european.

Sectorul european de telecomunicatii se consolideaza, in conditiile in care companiile cauta noi regiune de dezvoltare, ca sa compenseze accentuarea competitiei. Tranzactia strategica dintre Deutsche Telekom si OTE va acoperi piata de telefonie fixa si mobila din sud-estul Europei.

Deutsche Telekom spera sa sustina dezvoltarea activitatilor de telefonie mobila ale subsidiarelor din Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia, ceea ce va contribui la contrabalansarea scaderii veniturilor din activitatea de telefonie fixa si accentuarea competitiei de pe pietele dezvoltate, informeaza NewsIn.

"Data fiind complementaritatea retelelor Deutsche Telekom si OTE, suprapunerile se limiteaza la servicii de telefonie fixa cu amanuntul, iar operatiunile din Romania nu vor crea niciun fel de probleme de competitie", potrivit comunicatului CE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum alegi cel mai bun laptop pentru business în 2020?
Setari Cookie-uri