Noua platforma de imprimare bazata pe cerneala ofera viteze de tiparire record acasa, la serviciu si pe pietele de tipar de volum mare.
HP a anuntat o platforma revolutionara de imprimare bazata pe cerneala - obtinuta in urma a cinci ani de cercetare si a unei investitii strategice de 1,4 miliarde USD pe care compania o considera ca se va impune in anii urmatori in fata competitorilor sai de pe piata imprimantelor.

In cadrul unei recente conferinte de presa, HP si-a prezentat primele produse care incorporeaza noua tehnologie de imprimare scalabila, destinata indeosebi utilizatorilor tiparului de inalta performanta si volum mare. Printre echipamentele prezentate se afla cele mai rapide imprimante foto pentru acasa care tiparesc fotografii de 4x6 inci in mai putin de 14 secunde precum si cea mai rapida imprimanta desktop, color, pentru afaceri, din lume, care le permite firmelor mici si mijlocii sa tipareasca la o viteza de doua ori mai mare si la un pret pe pagina cu 30% inferior imprimantelor laser color.
Lansarea de astazi marcheaza un moment esential in istoria de 21 de ani a imprimarii la HP, spune Vyomesh Joshi, vicepresedinte executiv al grupului HP Imaging&Printing. Aceasta tehnologie reprezinta o noua etapa in transformarea afacerii noastre un element esential care deschide noi oportunitati pe piata si care va influenta dezvoltarile ulterioare ale afacerii noastre de producere de imprimante. Noile produse vor deschide noi perspective si experiente utilizatorilor de acasa sau din mediul de afaceri din toate domeniile care au nevoie de tiparire digitala.
Noilor optiuni oferite de HP clientilor, care corespund unei game variate de solicitari si bugete, li se adauga si o serie de produse pentru fotografia digitala, cum este prima imprimanta foto compacta, capabila sa tipareasca fotografii de 5x7 inci si sa stocheze peste 1000 de imagini.

Inovatia determina imbunatatirea caracteristicilor
Noua tehnologie HP aduce o revolutie in arhitectura si productia capetelor de tiparire inkjet. Constructia sofisticata a noului cap de tiparire asigura un ciclu de dezvoltare mai rapid la un cost cu aproximativ 50% mai mic decat in cazul clasic, asigurand companiei un nivel de eficienta sporit in urma investitiei substantiale in cercetare si dezvoltare.

Printr-un proces foto-litografic, capul de tiparire este produs dintr-o singura bucata, nemai fiind format din componente asamblate. Aceasta metodologie determina alinierea precisa a incintei, stropilor si elementului de incalzire, imbunatatind acuratetea cu care este plasata picatura de cerneala. Acest design unic suporta si cresterea densitatii stropilor, ajungandu-se la peste 3900 de stropi la un singur cap de tiparire. Cresterea numarului de stropi si a acuratetei plasarii picaturii determina o imprimare mai rapida, la un nivel calitativ superior. In plus, noul sistem de tiparire le garanteaza clientilor ca nu vor ramane niciodata fara cerneala la mijlocul paginii, reducand astfel risipa de hartie si cerneala.



Deoarece noua platforma este scalabila, HP poate sa raspunda solicitarilor diverse ale pietei, de la clientii care tiparesc volume mari de date pana la firmele mici si mijlocii cu volume mai reduse. Acest lucru este posibil prin trei modalitati tehnice.
In primul rand, HP poate sa creasca dimensiunea zonei pe care o acopera capul de tiparire la fiecare trecere peste pagina. Datorita latimii crescute a acestei zone, capul de citire trebuie sa faca mai putine treceri peste o pagina, asigurand astfel cresterea vitezei. In al doilea rand, HP poate creste numarul de stropi emisi de capul de scriere pentru imbunatatirea calitatii si realizarea printurilor de dimensiuni mari. Si, in al treilea rand, HP poate creste numarul de cerneluri folosite de un cap de tiparire, oferind o gama de culori mai bogata.

Imprimante de volum mare bazate pe noua platforma
Imprimanta fotografica HP Photosmart 8250 si familia de dispozitive multifunctionale HP Photosmart 3000: sunt destinate utilizatorilor care doresc sa tipareasca rapid, fara asistenta specialistilor, seturi de fotografii in confortul propriilor locuinte. Aceste imprimante foto, cele mai rapide din lume, folosesc sase cartuse de cerneala individuale Vivera si realizeaza fotografii excelente si un text clar la viteze fara precedent fotografii de 4x6 inci in mai putin de 14 secunde. Imprimanta foto HP Photosmart 8250 va fi disponibila luna aceasta pe site-ul hpshopping.com si in marile magazine. Familia de multifunctionale HP Photosmart 3000 va fi disponibila in aceasta toamna.
Seria de imprimante color HP Officejet Pro K550: aceste imprimante sunt destinate sa ofere culori de calitate superioara, text la calitatea specifica imprimantelor laser si printuri rezistente la apa totul la o viteza de imprimare de doua ori mai mare si un cost de achizitie la jumatate fata de imprimantele laser color concurente. Urmand sa fie disponibile in aceasta toamna, aceasta serie de imprimante va stabili noi standarde pentru costul utilizarii, datorita pretului pe pagina net inferior imprimantelor laser.

Noi cerneluri si medii de tiparire
Noua tehnologie de tiparire HP a fost proiectata sa functioneze ca un sistem cu noile cerneluri HP Vivera si noile medii de tiparire:


Noile formule de cerneala sunt folosite cu tipurile de hartie HP Advanced: noua cerneala interactioneaza cu cele doua noi tipuri de hartie poroasa asigurand o uscare instantanee, rezistenta la apa fotografiilor tiparite acasa si rezistenta la murdarie paginilor utilizate la birou, datorita tehnologiei HP de fixare a culorilor.

Tehnologia Auto Sense furnizeza o alta modalitate de eliminare a risipei de cerneala sau hartie: tehnologia similara celei a codurilor de bare permite identificarea dimensiunii, orientarii si tipului hartiei fotografice asigurand o imprimare de cea mai buna calitate.

Mai multe optiuni de captare si tiparire pentru consumatori

HP a lansat sase noi imprimante foto portabile, creand cea mai vasta linie de imprimante portabile din industrie. Printre acestea se afla imprimanta foto HP Photosmart 475 GoGo, prima imprimanta foto compacta capabila sa tipareasca fotografii de dimensiunea 5x7 inci, pe langa cele de 4x6 inci si panoramice. HP Photosmart 475 este de asemenea prima imprimanta foto compacta care are o putere similara cu cea a unui PC prin capacitatea sa de a stoca peste 1000 de imagini.

O alta noutate o reprezinta Studioul foto GoGo, care include o camera digitala si o imprimanta cu suport. Acesta ofera clientilor un sistem foto portabil complet si posibilitatea de a tipari fotografii in trei etape instantaneu, format redus, format integral.
HP a anuntat, de asemenea, completarea familiei de camere digitale cu modelele HP Photosmart R818, R817 si M517. Camerele HP Photosmart R818 si R817 beneficiaza de noua tehnologie HP Real Life, care le permite consumatorilor nu numai sa previzualizeze fotografii panoramice, dar si sa le pastreze in camera pentru a fi tiparite ulterior fara sa fie necesara utilizarea unui calculator.

HP a anuntat alianta cu Walgreens, care extinde Snapfish - serviciul fotografic online recent achizitionat in domeniul vanzarilor cu amanuntul. Milioane de clienti ai Walgreens pot sa beneficieze de instrumentele usor de folosit oferite de Snapfish pentru a comanda fotografii, a le face cunoscute si altora si a le stoca online prin intermediul site-ului.
Walgreens le ofera clientilor, contra cost, posibilitatea de a incarca fotografii pe site si de a prelua imaginile tiparite de la magazinele Walgreens, in mai putin de o ora. Serviciul va fi disponibil pe toate pietele unde exista magazine Walgreens, incepand din luna septembrie. Clientii pot de asemenea opta pentru primirea prin email a imaginilor tiparite ale fotografiilor pe care le-au postat pe site.

Despre HP

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2005, veniturile obtinute de HP au totalizat 83,3 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri