Dustin Moskovitz, colegul de camera care l-a ajutat pe Mark Zuckerberg sa lanseze Facebook, paraseste reteaua sociala in cateva saptamani pentru a crea o noua companie de tehnologii pentru Internet, scrie presa internationala.
Dustin Moskovitz a promis ca va ramane la Facebook cel putin inca o luna inainte de a urma o “alta pasiune: crearea de companii care sa mearga bine”.

“Nu vreau sa construiesc randamente, ci vreau sa le planuiesc”, a declarat Moskovitz despre viziunea sa despre un nou start-up.

Moskovitz, care l-a ajutat pe Zuckerberg sa lanseze serviciul de retea sociala in dormitorul lor de la Universitatea Harvard cu cinci ani in urma, il va lua alaturi de el in noua afacere pe inginerul de la Facebook, Justin Rosenstein.

“Chiar daca voi lucra aici sau nu, intotdeauna voi avea sangele albastrul Facebook”, a scris Moskovitz, intr-un mesaj postat pe profilul sau Facebook.

“Noul nostru proiect nu este inlocuirea a ceea ce am construit aici, ci avem intentia de a face o extensie naturala a produsului si scopului Facebook”.

Rosenstein a declarat ca alaturi Moskovitz a pornit pentru a “construi o firma extensibila de productivitate, alaturi soft-uri open-source ce dezvolta un ansamblu de instrumente, construit pentru site-uri care incep de la zero”.

Aceasta va folosi Facebook Connect ca sistem de identificare a utilizatorilor si imprumuta multe dintre conventiile de proiectare ale Facebook. “Speram ca produsele noastre vor veni in viata ta profesionala asa cum a venit si Facebook.com in viata ta sociala”, au declarat cei doi antreprenori.

Moskovitz a mai spus ca se asteapta ca Facebook sa evolueze si fara el, iar plecarea reprezinta cautarea unei alte pasiuni.

“Dustin intotdeauana a lucrat mereu in interesul Facebook si intotdeauna va fi o persoana la care ma voi duce pentru sfaturi”, a declarat Zuckerberg, intr-un mail care anunta mutarea.

Pe site-ul companiei Facebook, Moskovitz este descris ca un membru al departamentului tehnic, responsabil cu instrumentele interne si de strategie.

“Plecarea din Facebook ma intristeaza, dar simt ca trebuie sa imi urmaresc pasiunea ”, a spus Rosenstein, intr-un mesaj postat pe profilul sau Facebook.

“Sunt extrem de emotionat pentru succesul ulterior al companiei, un destin care sunt increzator ca va fi indeplinit indiferent de participatia mea”, a mai adaugat acesta.

Fondat in februarie 2004, Facebook este o companie privata cu sediul central in Palo Alto, California.

Potrivit site-ului de monitorizare Hitwise, Facebook a redus diferenta cu liderul pietei MySpace si in august detine 20,5% din vizitele retelelor sociale din Statele Unite, o crestere de 50% fata de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri