Persoanele care comit furturi de identitate sunt nevoite sa isi schimbe tactica din cauza crizei financiare, vizand conturi existente deja, pentru ca le este din ce in ce mai greu sa fure bani prin deschiderea unora noi pe nume false, potrivit unui raport parlamentar britanic, anunta Reuters, citat de Newsin.

Grupul parlamentar pentru combaterea furturile de identitate a anuntat in raportul dat publicitatii miercuri ca regulile de acordare a creditelor zadarnicesc de multe ori planurile infractorilor de a folosi detalii false pentru a obtine un credit sau pentru a infiinta un cont bancar. "Nu mai exista garantii ca vor obtine credite daca le vor cere, asumandu-si identitatea unei alte persoane, asa ca acceseaza conturile care exista deja", potrivit raportului.

Acest tip de infractori incearca adesea sa fure datele personale ale victimelor lor, trimitand emailuri la intamplare, care par sa provina de la o companie care cere clientilor sai sa confirme informatiile din baza sa de date. Acestia folosesc apoi datele pentru a fura bani din conturile victimelor, o tehnica numita "phishing". Emailurile sunt redactate astfel incat sa para ca au fost trimise de o banca, de un magazin online sau chiar de un departament guvernamental, de exemplu de la vama.

Persoanele care castiga peste 50.000 de lire sterline pe an sunt mai expusi unei astfel de tentative, potrivit traportului.

Acesti infractori se afla si in spatele clonarii de carduri - detaliile cardurilor de credit sau de debit sunt copiate pe un alt card. Numarul cardurilor clonate si cazurilor de phishing a crescut cu 182% in al doilea trimestru al anului 2008 fata de aceeasi perioada a anului 2007.

Guvernul estimeaza ca furturile de identitate costa economica britanica 1,7 miliarde de lire sterline pe an. Aceste cifre includ pierderile suferite de companiile de asigurare, fraudarea cardurilor, beneficiile nemeritate, amenzi, facturi si taxe neplatite.

In acest al doilea raport anual, grupul parlamentar a avertizat ca acesti infractori vor incerca sa se foloseasca de Olimpiada din 2012, de la Londra. pentru a comite si mai multe infractiuni. Persoane care cumpara bilete sau produse online vor fi vizate, iar mai multe magazine ar trebui sa sporeasca masurile de securitate pentru a preveni fraudarea cardurilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Infractorii raspandesc mesaje despre false rambursari de taxe