Apple va lansa in aceasta saptamana o noua linie de laptop-uri, care va stabili un nou nivel minim de pret pentru companie, iar aceasta aparitie subliniaza o noua abordare pentru una dintre cele mai dinamice divizii ale gigantului IT fondat de Steve Jobs, scrie The Wall-Street Journal.
Reprezentantii companiei au trimis invitatii catre reprezentanti ai media si analisti pentru o conferinta de presa programata pentru marti, singura indicatie sugerand ca evenimentul va fi dedicat notebook-urilor Macintosh.

Unii analisti estimeaza ca laptop-urile vor avea un pret de pornire sub nivelul de 800 dolari, mai redus fata de pretul practicat in prezent, de 1.099 dolari, si vor fi de aproape doua ori mai scumpe decat cele mai ieftine laptop-uri cu sistem de operare Windows.

Aceasta miscare ar aduce Apple mai aproape de concurentii sai, care in ultima perioada au o strategie agresiva de reducere a preturilor.

Cu toate ca Apple a scos cuvantul computer din numele sau, computerele Macintosh sunt inca extrem de importante pentru companie. In trimestrul incheiat in iunie, veniturile diviziei de computere a crescut cu 43% fata de anul trecut, la 3,6 miliarde dolari, iar vanzarile de notebook-uri au reprezentat 61% din acestea, in crestere cu 42% fata de anul trecut.

Daca Apple va lansa laptop-uri la preturi mai rezonabile, compania va oferi investitorilor sai mai multa incredere in actiuni, care au ajuns la niveluri foarte scazute. Actiunile au scazut aproape 25% din septembrie pe fondul dezechilibrului economic din America de Nord si Europa, regiuni care au inceput sa afecteze veniturile companiei Apple.

Cu toate ca Apple a scos cuvantul computer din numele marcii sale, computerele Macintosh sunt inca extrem de importante pentru companie. In trimestrul incheiat in iunie, veniturile diviziei de computere a crescut cu 43% fata de anul trecut, la 3,6 miliarde dolari. Vanzarile de notebook-uri au reprezentat 61% din veniturile totale, in crestere cu 42% fata de anul trecut.

Vanzarile Apple ar putea fi in continuare afectate de caderea economiei intrucat cea mai mare partea a vanzarilor provine din pietele din Statele Unite si Europa de Vest, care sunt cele mai afectate de criza.

La inceputul acestui an, Apple a lansat cel mai subtire laptop din lume, MacBook Air, avand grosimea maxima de 1,93 centimetri (0,76 inchi). In zona sa cea mai subtire, dispozitivul nu depaseste 0,4 centimetri (0,16 inchi).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri