Cand auzi Google, te gandesti la cel mai popular motor de cautare pe Internet. Poate de aceea foarte putini stiu ca pot folosi o multime de alte aplicatii produse si oferite gratis internautilor de compania americana. Acestea au fost gandite pentru a economisi timp si a le aduce bani celor care le utilizeaza.
desktop.google.com

Desktop Search este un program care va permite sa gasiti extrem de repede aproape orice fisier stocat in memoria computerului, de la e-mailuri primite cu luni in urma pana la fisiere Word, filme sau fotografii digitale. Marele sau avantaj este ca va ofera rezultatele aproape instantaneu. Cu vechiul program de cautare inclus in Windows ar dura cateva zeci de minute sa cautati o fila text ratacita pe undeva pe hard disk, dar care contine datele unui client vechi si valoros.

desktop.google.com/enterprise

Desktop Search a fost upgradat la versiunea Enterprise. Adica a fost imbunatatit pentru a fi folosit de catre companii. Partea si mai frumoasa este ca versiunea de baza poate fi folosita gratis de catre organizatii. Exista si o varianta premium, ce ofera functii suplimentare contra cost, insa versiunea gratuita este suficient de buna pentru o companie mica sau medie. Produse similare se vand pe Internet cu cateva mii de euro.
Google Desktop Search Enterprise Edition le permite angajatilor sa gaseasca rapid documente stocate pe undeva prin reteaua companiei. Asta nu inseamna ca le ofera posibilitatea sa ajunga in locuri in care nu au dreptul. Programul are instrumente de administrare si optiuni precum criptarea rezultatelor. Pentru o organizatie ce are cateva zeci de angajati care folosesc in fiecare zi posta electronica si isi trimit unul altuia sute sau mii de pagini de documente pe zi, economia de timp este formidabila, iar productivitatea creste substantial.

froogle.google.com

Puteti sa prospectati rapid piata mondiala pentru a vedea cu cat se vinde un produs in diverse tari ale lumii sau puteti sa aflati cat costa pe Internet camera video digitala la care visati. E suficient sa tastati adresa serviciului Froogle si aflati preturile dorite in cateva secunde.
De fapt, Froogle este un motor de cautare prin magazinele virtuale. Daca tastati corect numele produsului cautat, veti obtine pretul acestuia de la cateva zeci sau sute de site-uri care il comercializeaza pe Internet. Poate nu veti fi surprinsi sa constatati ca va costa mai putin sa-l comandati pe Internet decat sa-l cumparati de la magazin.

google.com/alerts

In afaceri, informatia face toti banii. Ei bine, puteti primi pe mail ultimele date referitoare la un anumit subiect in cateva secunde dupa ce acestea au aparut pe Internet. Google va poate trimite orice informatii apar pe Internet legate de un subiect care va intereseaza sau va poate trimite doar informatiile aparute pe site-urile de stiri. Din pacate, nu cauta si in stirile publicate pe Internet in limba romana, ci doar in engleza. In cazul in care nu sunteti familiarizati cu engleza, puteti alege cautarea pe web si veti primi si rezultate in limba romana. Va trebui sa definiti foarte bine cautarea, eventual sa folositi grupuri de cuvinte, altfel riscati sa fiti bombardati cu zeci sau sute de mailuri pe zi.

answers.google.com

Daca aveti nevoie de un raspuns rapid la o intrebare si nu stiti unde sa-l cautati, puteti apela la cercetatorii Google. Acest serviciu nu este gratuit, dar pretul unui raspuns porneste de la 2,5 dolari. In majoritatea cazurilor, raspunsul va ajunge la dumneavoastra in mai putin de 24 de ore. Desigur, exista si intrebari fara raspuns. De mentionat insa ca intrebarile trebuie puse in limba engleza.

googlefight.com

Googlefight nu este intretinut de Google, ci foloseste doar motorul de cautare pe Internet al celor de la Google pentru a verifica notorietatea virtuala a unor persoane. Daca vreti sa aflati cine este mai cunoscut pe Internet - Ion Iliescu sau Traian
Basescu -, trebuie sa le introduceti numele si prenumele intre ghilimele in cele doua casute de la mijlocul paginii. Poate ca nu veti economisi timp sau castiga bani folosind acest site, dar in mod sigur va veti descreti fruntile dupa o zi grea la birou.
Iliescu sau Basescu? Va lasam sa descoperiti singuri raspunsul.

Fotografii digitale

Daca aveti sute sau mii de fotografii digitale stocate in computer, puteti instala un program care sa va ajute sa le organizati. Google a cumparat compania Picasa Inc, ce producea programul de gestionare a imaginilor cu acelasi nume. Initial, o licenta Picasa costa 29 de dolari. Ulterior, Google a imbunatatit tehnologia, apoi a scos-o pe Internet pentru a fi descarcata si utilizata gratuit de oricine doreste de la adresa www.picasa.google.com.

Programul face ca gestionarea unei colectii de fotografii si editarea acestora sa fie un lucru simplu chiar si pentru incepatori. In loc sa le ceara utilizatorilor sa importe fotografiile de pe diverse dispozitive (camere digitale, scannere, memorii flash s.a.m.d.), Picasa le detecteaza automat in momentul cand acestea sunt conectate la computer. Le strange pe toate si le sorteaza in functie de data la care au fost create. Ca optiuni, puteti aplica filtre de culoare sau puteti roti pozele cu cateva grade pentru a compensa inclinarea camerei in momentul cand s-a facut fotografia.

O multime de surprize

La adresele descrise gasiti doar cateva dintre lucrurile interesante create de oamenii de la Google. Daca vreti sa mai vedeti cateva programe, incercati si:
- http://www.google.com/psearch
- http://video.google.com/
- http://www.google.com/ig
- https://www.google.com/searchhistory/login?prev=/searchhistory
- http://labs.google.com/ridefinder
- http://maps.google.com
- http://www.google.com/webhp?complete=1&hl=en
- http://scholar.google.com
- http://labs.google.com/frooglewml.html
- http://toolbar.google.com/dc/offerdc.html
- http://labs.google.com/sets
- http://groups-beta.google.com
- http://toolbar.google.com/deskbar
- http://local.google.com

Mail de 2 giga

Gmail, serviciul de posta electronica al Google, a fost creat plecand de la premisa ca utilizatorii sai nu vor mai trebui sa-si stearga niciodata mesajele din casuta de mail. Asigura o capacitate de stocare de peste 2 giga si poate fi accesat la adresa www.gmail.com. Daca nu-l incarcati cu fotografii-gigantice sau muzica, intr-un cont Gmail incap mai bine de un milion de pagini cu mesaje electronice.
Mesajele vor putea fi organizate pe diferite criterii: in ordine alfabetica, in ordinea datei la care au fost primite, in functie de persoana care le-a trimis etc. Evident, cel mai folositor lucru este cautarea. Puteti gasi in cateva secunde un mail primit cu ani in urma. Singura conditie este sa va aduceti aminte unul sau mai multe cuvinte continute de mesajul respectiv.
Din pacate, va puteti face un cont la Gmail doar daca un prieten care are deja un astfel de cont va trimite o invitatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri