Check Point Software Technologies Ltd. a anuntat lansarea unei noi tehnologii de autentificare care imbunatateste dispozitivele mobile pentru a creste siguranta retelelor companiilor.
Check Point DynamicID este prima solutie care trimite, sub forma unui mesaj text, informatiile de autentificare ale angajatului direct pe telefonul mobil sau pe un alt dispozitiv mobil. DynamicID simplifica managementul accesului de la distanta atat pentru administratori, cat si pentru utilizatorii dispozitivelor mobile, prin eliminarea cardurilor si a stickurilor de autentificare.

Check Point DynamicID face pentru companii instalarea si managementul Serviciului de Mesagerie Scurta (SMS) pe baza parolelor unice (OTP) ca parte a autentificarii duble mai simple si la un raport bun calitate-pret. In schimbul instalarii unui server dedicat care sa genereze parole aleatorii si a folosirii unui serviciu mobil care sa transmita aceste parole prin SMS, DynamicID integreaza aceste functionalitati intr-o singura solutie.

“Prin folosirea parolelor aleatorii care sunt valabile pentru o anumita perioada de timp, companiile adauga inca un nivel de securitate la reteaua lor“, a declarat Dr. Dorit Dor, vicepresedinte pentru produse, Check Point.

“Prin intermediul DynamicID, clientii primesc pe telefonul mobil informatiile pentru autentificare, fara a mai fi nevoie de un server dedicat. In acest fel se elimina necesitatea cardurilor sau a stickurilor care sunt usor de pierdut sau de ratacit“, a completat Dorit Dor.

De asemenea, DynamicID ofera companiilor o cale mai simpla de a se supune standardelor, cum ar fi cele de securitate pentru industria de plata pe baza de card (PCI), care necesita autentificare dubla. O parola unica (OTP) transmisa prin DynamicID expira odata ce a fost folosita sau dupa o anumita perioada stabilita de catre administrator. DynamicID include gateway-urile pentru acces securizat de la distanta Check Point Connectra NGX R66.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri