In ciuda agitatiei dintre pietele globale, doua treimi din executivii din industria mondiala de IT au declarat ca incetinirea economica nu-i va afecta la fel de puternic precum boom-ul IT din anul 2000, potrivit unui studiu recent publicat de firma de avocatura DLA Piper.
Mai mult de trei sferturi dintre respondenti au declarat ca afacerile pe care le conduc au fost lovite de criza financiara, potrivit DLA Piper.

Totusi, doar 27% dintre respondenti au afirmat ca isi vor reduce vanzarile si exporturile, in timp ce doar 15% au spus ca isi vor reduce cheltuielile planificate pentru cercetare si dezvoltare (R&D).

Executivii au fost chestionati in perioada 23 septembrie si 6 octombrie.

“Acest lucru sugereaza ca majoritatea companiilor nu considera ca aceasta criza va avea un impact major asupra lor si ca vor continua investitiile in perioada urmatoare”, a declarat Peter Astiz, reprezentant DLA Piper.

Mai mult de jumatate dintre respondenti cred ca economia mondiala isi va reveniv in a doua jumatate a anului viitor, iar aproape o treime cred ca nu se va intampla pana in 2010 sau chiar mai tarziu.

Totusi, majoritatea managerilor au fost de acord ca este foarte putin probabil ca piata oferte publice initiale (IPO), adesea vazuta ca un semn de sanatate a industriei tehnologice, sa isi revina pana in 2010.

Sondajul a primit 145 de raspunsuri de la executivi principali ai companiilor de IT si ai firmelor cu capital de risc din sectorul tehnologic.

Separat, un studiu a mai arata ca toate investitiile cu capital de risc din trimestrul al treilea au scazut cu 1% fata de trimestrul anterior, la 7,37 miliarde dolari, potrivit datelor furnizate de Dow Jones VentureSource. Aceste cifre sunt cu 7% mai mici comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Investitiile in companiile de IT au scazut cu 10%, fata de trimestrul al doilea, la 2,73 miliarde dolari.
In schimb, energia regenerabila, un sector mai performant din industria IT, a inregistrat o crestere a investitiilor cu 71 de procente fata de trimestrul al doilea, pana la un record de 1,08 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri