Mai mult de trei sferturi dintre respondenti au declarat ca afacerile pe care le conduc au fost lovite de criza financiara, potrivit DLA Piper.

Totusi, doar 27% dintre respondenti au afirmat ca isi vor reduce vanzarile si exporturile, in timp ce doar 15% au spus ca isi vor reduce cheltuielile planificate pentru cercetare si dezvoltare (R&D).

Executivii au fost chestionati in perioada 23 septembrie si 6 octombrie.

“Acest lucru sugereaza ca majoritatea companiilor nu considera ca aceasta criza va avea un impact major asupra lor si ca vor continua investitiile in perioada urmatoare”, a declarat Peter Astiz, reprezentant DLA Piper.

Mai mult de jumatate dintre respondenti cred ca economia mondiala isi va reveniv in a doua jumatate a anului viitor, iar aproape o treime cred ca nu se va intampla pana in 2010 sau chiar mai tarziu.

Citeste si:

Totusi, majoritatea managerilor au fost de acord ca este foarte putin probabil ca piata oferte publice initiale (IPO), adesea vazuta ca un semn de sanatate a industriei tehnologice, sa isi revina pana in 2010.

Sondajul a primit 145 de raspunsuri de la executivi principali ai companiilor de IT si ai firmelor cu capital de risc din sectorul tehnologic.

Separat, un studiu a mai arata ca toate investitiile cu capital de risc din trimestrul al treilea au scazut cu 1% fata de trimestrul anterior, la 7,37 miliarde dolari, potrivit datelor furnizate de Dow Jones VentureSource. Aceste cifre sunt cu 7% mai mici comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Investitiile in companiile de IT au scazut cu 10%, fata de trimestrul al doilea, la 2,73 miliarde dolari.
In schimb, energia regenerabila, un sector mai performant din industria IT, a inregistrat o crestere a investitiilor cu 71 de procente fata de trimestrul al doilea, pana la un record de 1,08 miliarde dolari.