Germanos Telecom Romania, cel mai mare retailer GSM de pe piata romaneasca, a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o crestere de 74% a vanzarilor pentru dispozitivele hands-free bluetooth, fata de perioada similara a anului trecut.
„Ne bucura ca, cel putin la nivel declarativ, vom avea pe sosele viitori conducatori auto mai responsabili. Aceste rezultate confirma ca romanii sunt din ce in ce mai preocupati inclusiv de siguranta la volan, fapt vizibil si din trendul ascendent al vanzarilor pe segmentul hands-free bluetooth, Germanos inregistrand in perioada ianuarie-septembrie 2008 o crestere de 74% comparativ cu perioada similara a anului trecut”, a declarat Adelina Pasat (foto), Marketing Manager Germanos Romania.

Din punct de vedere valoric, hands free-urile bluetooth reprezinta 35% din totalul vanzarilor de accesorii ale Germanos Telecom Romania, iar pretul mediu de achizitie s-a situat la 109 de lei.

Potrivit Germanos, se estimeaza ca piata accesoriilor de telefoane mobile creste mai repede decat cea a terminalelor mobile. Anul 2007 a adus o crestere de 70%, fata de 2006, comparativ cu o crestere de 10% pe segmentul telefoanelor mobile. Se estimeaza ca si in 2008 cresterea va continua, vanzarile estimate per total fiind de +50%.

Cu o valoare estimata la 8-10 milioane de euro, piata locala a accesoriilor de telefoane mobile va inregistra o dinamica spectaculoasa si in 2008.

“Cresterea va fi inregistrata in principal pe segmentele accesoriilor fashion si high-tech. Pas cu pas, sistemele hands-free bluetooth vor inlocui sistemele clasice hands-free cu fir. Transferul de date nu mai este realizat prin cablu, ci prin tehnologia bluetooth incorporata, care permite comunicarea wireless intre dispozitive pe o raza de pana la 100 de metri”, declara la inceputul lunii iulie Alexandru Munteanu, Commercial Manager Mobile Telephony, Germanos Romania.

Potrivit reprezentantilor companiei, Sarbatorile reprezinta si pentru accesorii un varf de sezon, iar vanzarile cresc in aceasta perioada in medie cu pana la 30% la toate categoriile de produse.

Principalii competitor ai Germanos in Romania
sunt Fonomat, EuroGSM, Say si Avenir-Telecom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri