Yahoo ar putea da afara 1000 de angajati

Yahoo va anunta, o data cu rapoartele privind castigurile trimestriale, planurile sale de reducere semnificativa a cheltuielilor, care ar putea include si miscorarea numarului de angajati, a anuntat o sursa apropiata companiei, citata de presa internationala.

Potrivit aceleasi surse, Yahoo va discuta numarul si momentul oportul pentru viitoarele concedieri, insa detalii specifice despre job-urile eliminate nu au fost inca dezvaluite. Reprezentantii Yahoo nu au fost disponibili pentru comentarii.

Cotidianul The Wall Street Journal a anuntat ca viitoarele restructurari vor depasi 1.000 de posturi, cifra pe care Yahoo o anuntase anterior.

De asemenea, unor manageri de la Yahoo li s-a cerut sa identifice bugetele operationale care ar putea fi reduse cu 15%, a anuntat editia electronica a cotidianului The Wall Street Journal.

La inceputul acestui an, Yahoo a refuzat oferta de preluare facuta de Microsoft de 33 dolari per actiune sau de 47,5 miliarde dolari.

De atunci, Yahoo a facut modificari in echipa de management si a lansat servicii noi pentru a ridica pretul actiunilor, care au fost afectate de respingerea ofertei de preluare. Recent, Yahoo a angajat consultantii companiei Bain & Co. pentru a ajuta la identificarea potentialelor schimbari structurale.

De asemenea, Yahoo continua sa evalueze fuziunea cu compania de servicii Internet, AOL, detinuta de Time Warner Inc, a mai anuntat Wall Street Journal. Cele doua parti au inceput sa discute o valoare mai mica de 8 miliarde dolari pentru AOL, fata de pretul negociat anterior de 10 miliarde dolari.

Saptamana trecuta, directorul executiv al Microsoft, Steve Balmer, a declarat ca fuziunea ce vizeaza cautarea web are un sens economic si poate fi posibila in continuare, chiar daca cele doua parti nu sunt in discutii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri