Cifra de afaceri inregistrata de operatorul de telecomunicatii Euroweb in primele 9 luni ale anului se ridica la 32,1 milioane de lei, valoare estimata si declarata de companie inca de la finalul anului 2007.

Marja bruta din vanzari inregistrata de Euroweb Romania in aceasta perioada este de 61% (20 de milioane de lei), in crestere cu 20 de procente fata de perioada similara a anului 2007.

Indicatorul financiar EBITDA a urmat aceeasi tendinta pozitiva, valoarea raportata fiind in crestere cu 36 de procente fata de anul anterior si depasind cu peste 3 procente valorile estimate de companie pentru aceasta perioada. EBITDA pe primele noua luni ale lui 2008 se ridica la un total de 6 milioane de lei.

Pentru finalul lui 2008, Euroweb Romania isi pastreaza estimarile facute la inceputul anului, asteptand sa raporteze o cifra de afaceri de 44 de milioane de lei. Valoarea EBITDA asteptata pentru finalul anului este de 8 milioane de lei, in crestere cu 23% fata de valoarea bugetata pentru anul in curs.

"In anul 2009 ne propunem sa valorificam la nivel comercial infrastructura si reteaua locala pentru extinderea careia am alocat in 2008 resurse importante. Astfel, anul viitor ne bazam pe o crestere a afacerilor cu cel putin 10%", declara Denisa Popescu, Directorul Financiar al Euroweb Romania.

Euroweb Romania raporteaza la finalul celui de-al treilea trimestru al anului rezultate financiare in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului 2007.

Euroweb Romania este unul dintre jucatorii importanti ai pietei de telecomunicatii din Romania. Incepand cu anul 2005, actionarul principal al Euroweb Romania S.A. este Invitel Rt. Compania Invitel Rt. face parte din grupul Hungarian Telephone and Cable Corp., grup care detine cea mai mare infrastructura alternativa proprie din Sud-Estul Europei.

HTCC reuneste brand-urile Invitel, Memorex AG si Euroweb. Hungarian Telephone and Cable Corp. este cotata la bursa americana - American Stock Exchange - sub indicativul HTC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si