Datorita cererii ridicate pentru laptop-urile ieftine, compania taiwaneza Asustek Computer a anuntat ca in 2009 va mari productia de notebook-uri cu 77%, scrie presa internationala.
Presedintele Asustek, Jonney Shih, a declarat ca obiectivul companiei sale pentru anul viitor este sa ajunga unul dintre primii patru producatori de laptop-uri ai lumii si sa exporte peste 20 de milioane de laptop-uri, scrie versiunea in chineza a publicatiei Economic Daily.

Shih a facut aceste declaratii in timpul lansarii unei noi linii de netbook-uri Eee PC, segment in care Asustek este considerat unul dintre pionierii in dezvoltarea acestui tip de notebook-uri ieftine.

Potrivit previziunilor anterioare, compania urma sa produca in acest an 11,3 milioane de notebook-uri, care includ si netbook-urile, mai scrie ziarul.

Multi dintre marii producatori de PC-uri, cum ar fi Dell, Acer si NEC, au patruns pe piata de netbook-uri si fie urmeaza sa lanseze, fie deja au lansat propria linie de laptop-uri ieftine.

Compania de cercetare iSuppli se asteapta ca piata globala de notebook-uri sa creasca cu 20% in anul ce urmeaza, la 155 milioane de unitati, dar se asteapta ca segmentul de netbook-uri sa creasca de doua ori mai repede, cu 55%, la aproximativ 13,2 milioane de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri