Apple, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente electronice si IT&C, a inregistrat in cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal curent o crestere de peste 500% a vanzarilor pentru iPhone.

„Apple tocmai a raportat unul dintre cele mai bune trimestre din istoria sa, cu rezultate remarcabile din partea iPhone-ului. Inca nu stim cum va fi afectata compania Apple de criza economica actuala. Dar ne-am inarmat cu cea mai solida gama de produse din istoria Apple, cei mai talentati angajati si cei mai buni clienti din industrie”, a declarat Steve Jobs, CEO Apple.

Compania a raportat pentru trimestrul patru venituri de 7,9 miliarde dolari, in crestere cu aproximativ 27% fata de perioada similara a anului trecut, cand Apple a raportat 6,22 miliarde dolari.

„Din punct de vedere al previziunilor viitoare, realizarea acestora devine o provocare si, ca urmare, vom fi prundeti in estimarile noastre privind perioada lunii decembrie. Ne-am alocat o marja mai larga, estimand venituri intre 9 si 10 miliarde USD sau castiguri intre 1,06 și 1,35 USD/actiune diluata”, a declarat Peter Oppenheimer, CFO Apple

In aceasta perioada, Apple a livrat 2.611.000 calculatoare Macintosh, in crestere cu 21% in numar de unitati, si in creștere cu 17% in venituri fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a vandut 11.052.000 unitati iPod, o crestere cu 8% a numarului de unitati si cu 3% in venituri fata de trimestrul trei al anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si