Criza creditelor globale si perspectivele economice aspre isi pun amprenta asupra pietei de fuziuni si achizitii, astfel incat Samsung Electronics a retras oferta de preluare de 5,9 miliarde dolari pentru producatorul de carduri de memorie flash, SanDisk, scrie presa internationala.
Principalele motive mentionate de Samsung Electronics pentru aceasta decizie sunt castigurile slabe ale companiei americane SanDisk si amenintarea venita din partea crizei financiare. De asemenea, aceasta decizie vine la cateva luni dupa ce compania sud-coreeana Samsung a facut o oferta de preluare a producatorului de carduri de memorie de 26 dolari per actiune.

In septembrie, compania din California, SanDisk, a respins oferta ostila ca fiind prea mica, numind aceasta actiune o oferta oportunistica menita sa beneficieze de avantajele evaluarilor scazute din mijlocul industiei aflata in declin.

Actiunile SanDisk au scazut mult in acest an, pierzand mai mult de jumatate din valoare, in conditiile in care pe piata exista o supraoferta si o scadere a cererii de carduri de memorie flash, componente-cheie pentru aparate precum camerele digitale si mp3 player-e.

La inceputul acestei saptamani, compania a raportat al doilea trimestru consecutiv de pierderi, iar cererea consumatorilor pentru aparatele care folosesc carduri flash este de asteptat sa scada mai mult din cauza declinului economic global.

“Observam in mod direct cresteri ale incertitudini in afacerea dumneavoastra, care ar putea sa o deterioreze in continuare, pe fondul mediului economic actual, si ar putea avea un impact asupra valorii companiei dumneavoastra”, a declarat CEO-ul Samsung, Lee Yoon Woo, intr-o scrisoare deschisa adresata conducerii SanDisk.

La inceputul saptamanii, compania nipona Toshiba anunta ca va achizitiona echipamente in valoare de 1 miliard de dolari de la compania partenera SanDisk, pentru sprijinirea activitatii acesteia, in contextul in care compania producatoare de carduri flash este tinta unei preluari ostile din partea Samsung.

Oficialii Toshiba au declarat ca vor cumpara aproximativ 30% din echipamentele unei companii cu capital mixt detinuta impreuna cu San Disk, companie producatoare de memorii flash tipul NAND, destinate telefoanelor mobile, aparatelor foto digitale si audio portabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri