Un studiu a descoperit faptul ca pentru lucratorii in IT din administratia guvernamentala este mai bine sa lucreze pe sisteme pentru zboruri spatiale decat pentru proiecte de locuinte.

Studiul a fost publicat luni si prezinta cele mai bune, dar si cele mai proaste locuri de munca in tehnologia informatiei in cadrul organismelor guvernamentale. Studiul, din publicatia Federal Computer Week, a descoperit faptul ca National Aeronautics and Space Administration, Deparatmentul de Comert si Departamentul de Transport sunt "cele mai bune agentii" pentru lucratorii in IT.

Studiul, care a implicat 600 de muncitori din administratie, a concluzionat ca departamenele Locuintelor si Dezvoltarii Urbane, de Stat si Educatie sunt cele mai proaste pentru muncitorii IT.

In ansamblu, studiul a relevat faptul ca administratia este destul de multumitoare, aproape 70% declarand ca sunt multumiti de locurile lor de munca.
Acesta este un semn bun pentru administratia guvernamentala, care s-ar putea confrunta cu o nevoie acuta de a pastra muncitorii IT in viitorul apropiat. Un studiu federal din 2001 a estimat ca 10% din inginerii electronisti federali angajati in 1998, se vor retrage pana in 2006, alaturi de 14% din angajatii din telecomunicatii si 21% din tehnicienii electronisti.

Muncitorii IT federali nemultumiti au declarat ca nu le place constanta amenintare a reducerii bugetelor si outsourcing-ul.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
De vorba cu romanul castigator al premiului Nobel Jr. pentru stiinte