Bill Gates a lansat o noua afacere, bgC3, care cel mai probabil va fi un incubator pentru idei de afaceri, in stransa legatura cu Microsoft si Fundatia Gates. Potrivit presei internationale, se cunosc putine detalii despre companie intrucat aceasta nu detine inca un site public.
Unda de stiri a pornit de pe TechFlash, un nou site fondat de fostul reporter de la Seattle Post-Intelligencer, Todd Bishop.

TechFlash a anuntat ca “indiferent de rolul principal al companiei, circumstantele referitoare la crearea sa ofera o perspectiva despre noua etapa din viata lui Gates”.

Ca forma de ogranizare, noua companie se apropie de modelul unui think tank, asociatie specializata care ofera, de regula gratuit, informatii necesare pentru a crea si organiza un anume compartiment functional al societatii, fiind descrisa si clasificata ca o oragnizatie care include “servicii tehnologice si stiintifice, cercetare si analiza industriala, si constructie si dezvoltare de computere si soft-uri”. Astfel, TechFlash insista ca este vorba de o organizatie think tank si nu despre o companie comerciala.

Sursele citate au dezvaluit ca micul birou al firmei bgC3
este situat in apropierea locuintei lui Gates, fiind dotat cu aparatura Microsoft, care include si una dintre mesele cu touch-screen folosite pentru oaspeti.

La inceputul acestui an, cand Gates a parasit definitiv postul sau de la Microsoft pentru a se concentra pe actiuni filantropice, a declarat ca planuieste deschiderea unui birou apropiat Microsoft si Fundatiei Bill & Melinda Gates, asupra caruia isi va concentra marea parte a timpului.

Intr-un eseu al Virginiei Woolf intitulat “O camera a mea”, aceasta nota ca “o femeie trebuie sa aiba bani si o camera daca vrea sa scrie fictiune”. Acelasi lucru este posibil sa-l observam si la Bill Gates care este gata sa spere, dupa ce a parasit transeele tehnologiei, sa schimbe lumea in diferite moduri. El avea banii deja, iar acum are si camera.

La finele lunii iunie, Bill Gates si-a luat ramas bun cu lacrimi in ochi de la Microsoft Corp, compania de software pe care a construit-o si a transformat-o in cea mai mare companie de IT din lume, avand mereu la baza ambitia de a instala un calculator pe fiecare birou si in fiecare locuinta.

Cu o avere estimata la 57 miliarde de euro, Bill Gates isi mentine si in acest an titlul de cel mai bogat american, fiind urmat indeaproape de Warren Buffet, cu o avere de 50 miliarde de dolari, potrivit unui top realizat de revista Forbes.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri