Cea mai recenta versiune de Fedora Linux ar fi costat o companie de software 10 miliarde de dolari pentru dezvoltare, au precizat reprezentantii Linux Foundation, potrivit informatiilor publicate pe site-ul de specialitate itnews.com.

Linux Foundation a estimat ca o echipa de dezvoltatori profesionisti lucrand pentru o singura companie ar fi avut nevoie de aproximativ 10 miliarde de dolari pentru a crea si dezvolta un asftel de software, iar costul actului propriu zis de scriere al kernel-ului (motorului) Linux ar creste pana la 1,5 miliarde de dolari in costuri de dezvoltare, anunta NewsIn.

Natura de open-source (sursa deschisa n.r.) a sistemului de operare permite in acest moment, celor 1.000 de dezvoltatori de la 100 de companii diferite sa intervina la fiecare update de noua versiune a kernel-ului. In ultimii doi ani, Linux Foundation a estimat ca la aceste update-uri au participat peste 3.200 de developeri si 200 de companii.

"Companiile participante la dezvoltarea sistemului Linux, suporta costurile de cercetare si dezvoltare cu partenerii si concurentii lor. Aceasta sarcina de raspandire si dezvoltare intre persoane fizice si companii a dus la o mare si eficienta inovare a sistemului de operare", au declarat reprezentantii Linux Foundation.

Proiectul Fedora este o ramura a Red Hat Linux, care dateaza din 1994. Prima versiune a kernel-ului Linux a fost lansat de catre Linus Torvalds in 1991. Ultima versiune de Fedora contine 204.500.046 linii de cod.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Elysian Software oferă antreprenorilor gratuit aplicația PontajOK
Setari Cookie-uri