Comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding, a avertizat ca noii operatori de telecomunicatii ar putea fi afectati intr-o masura mai mare de criza financiara mondiala decat companiile deja consolidate si s-a declarat impotriva relaxarii reglementarilor din domeniu, relateaza Reuters.
"Companiile mari au mai multe mijloace de investitie, dar in aceasta perioada este mult mai dificil pentru noii intrati pe piata", a spus Reding, pentru Reuters.

Reding, care a participat la un eveniment organizat la Venetia de Asociatia Operatorilor Retelelor de Telecomunicatii din Europa (ETNO), a incercat sa-i convinga pe membrii asociatiei de nevoia de reglementare a sectorului.

"Criza financiara actuala ne ofera o lectie interesanta in privinta perceptiei reglementarii. Cu siguranta, criza nu a fost provocata de o supra-reglementare", a mentionat comisarul european, conform NewsIn.

Reding vrea sa deschida si mai mult o piata europeana de telecomunicatii de 300 miliarde euro, pentru a oferi clientilor o gama mai larga de servicii mai eficiente si mai ieftine. Comisarul a propus o serie de masuri in aceasta privinta, asupra carora se va pronunta Parlamentul european.

Operatorii europeni de telecomunicatii se opun insa masurilor propuse de Reding, considerand ca legislatia actuala impiedica sau intarzie investitiile importante necesare pentru noile retele de fibra optica.

"In cazul in care politicile de reglementare se vor concentra in continuare pe reducerea preturilor, tot mai mult capital va fi retras din sector", se arata intr-un comunicat al ETNO, semnat de 15 directori executivi, printre care seful Deutsche Telekom, Rene Obermann, Didier Lombard de la France Telecom si Franco Bernabe, directorul executiv al Telecom Italia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri