Potrivit studiului, hackerii urmeaza in top cu 11%, cyber-criminalii cu 8%, atacurile de phishing cu 4% si alte amenintari insumand restul de 6%. De asemenea, 68% dintre respondenti detin mult mai multe cunostinte despre securitatea IT decat anul trecut, doar 8% sunt mai putin informati si 24% au mentinut acelasi nivel de informatii.

Potrivit BitDefender, aceasta crestere considerabila este sugestiva si in ceea ce priveste modul in care utilizatorii vad viitorul solutiilor de securitate, tinand cont de faptul ca 46% dintre acestia si-au exprimat intentia de a acorda prioritate investitiilor in produse de securitate.

Totodata, utilizatorii se considera mult mai experimentati in probleme de securitate informatica si au mai multa incredere in solutiile de securitate decat anul trecut, potrivit studiului BitDefender pentru anul in curs.

BitDefender a anuntat rezultatele studiului sau global si a identificat modul in care utilizatorii moderni privesc problemele curente de securitate IT in comparatie cu anii anteriori. Peste 550 de utilizatori au participat la studiu in perioada august - septembrie si si-au exprimat opinia cu privire la aceste probleme.