Arobs Transilvania Software, cunoscut dezvoltator de solutii software pentru aplicatii mobile, solutii software in regim de outsourcing si distribuitor de sisteme de navigatie GPS, a inaugurat un nou sediu in Cluj-Napoca, investitie estimata la un milion de euro, a anuntat compania.
Potrivit reprzentantilor companiei, inaugurarea acestui sediu, care va ocupa o suprafata de 1.000 mp, reprezinta o etapa importanta in strategia de dezvoltare a Arobs pentru urmatorii ani, strategie care vizeaza pe langa consolidarea pozitiei pe piata nationala a dezvoltatorilor de solutii software si extinderea ei la nivel international.

"Conditiile de munca la standarde inalte, cresterea semnificativa a spatiului alocat birourilor si ambianta oferita in noul sediu, vor impulsiona cu siguranta pe viitor, atat creativitatea, cat si productivitatea in cadrul companiei, doua elemente absolut necesare dezvoltarii unui producator de solutii IT pe o piata dominata de distribuitorii de tehnologie", a declarat directorul general al Arobs Transilvania Software, Voicu Oprean.

Compania are in prezent peste 150 de angajati, numarul lor urmand sa ajunga la 180 pana la sfarsitul anului, completand astfel o echipa alcatuita din tineri specialisti din domeniul IT, vanzari, marketing, financiar-contabil si resurse umane.

Directorul companiei mai spune ca dezvoltarea din ultimii ani a trimis Arobs Transilvania Software direct in topul primelor cinci companii din clasamentul Deloitte Central Europe FAST 50 pe 2008, un top al companiilor de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de crestere din Europa Centrala si de Est, marcand astfel o premiera in istoria FAST 50, clasament aflat la a noua editie.

"Clasarea pe unul din locurile fruntase din acest top indica nu doar potentialul industriei romanesti de IT, cat si forta pietei clujene si meritul companiilor locale care reusesc sa se impuna intr-un mediu influentat masiv de globalizare, de investitiile majore realizate in Romania de catre mari nume internationale care activeaza in domeniul IT&C", a mai declarat Oprean.

Arobs Transilvania Software a fost fondata in 1998, avand sediul principal la Cluj-Napoca si un birou operational la Bucuresti. Firma si-a inceput activitatea cu dezvoltarea de produse in regim de outsourcing pentru companii importante din Europa de Vest si Statele Unite ale Americii. Arobs a dezvoltat o serie de solutii soft pentru piata romaneasca: solutia pentru automatizarea fortei de vanzari (SFA) pe PALM si PDA-uri (Optimall by AROBS), sisteme de localizare si monitorizare a parcurilor auto prin GPS/GPRS (TrackGPS) si aplicatii pentru agentii de turism (ATOS/ABOS). Numarul clientilor care folosesc aceste solutii se ridica in prezent la peste 300 la nivel national.

In martie 2006, Arobs si-a diversificat profilul activitatilor prin initierea unei noi linii de business, devenind distribuitor national de sisteme complete de navigatie GPS si smartphone-uri cu GPS. Ca urmare a cererii existente pe piata si din dorinta de a oferi solutii inovatoare clientilor sai, in aprilie 2008, Arobs a lansat Smailo, primul brand romanesc de sisteme de navigatie.

Impreuna, cele trei linii de business ale companiei, dezvoltarea de solutii software in regim outsourcing, solutiile destinate pietei interne si distributia de sisteme de navigatie, au contribuit semnificativ la cresterea cifrei de afaceri cu peste 50% pentru primul semestru al anului 2008, cresterea estimata pentru intreg anul fiind de 100% fata de 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri