Economii de pana la 70% cu serverele HP Integrity

Reducerea costurilor pentru operarea echipamentelor hardware si acordarea licentelor pentru software cu pana la 70% au facut ca din ce in ce mai multe companii europene sa utilizeze serverele HP Integrity, in detrimentul serverelor mainframe. Astfel, doar in ultimul an, un numar de 40 de companii din Europa au optat pentru noile tipuri de servere.

Principalul motiv pentru aceasta schimbare il reprezinta . Astfel, HP estimeaza ca numarul companiilor care vor apela la aceste echipamente se va mari cu 125, in urmatoarele 12 luni.

Potrivit IDC, HP a inregistrat o cota de piata de 32,7% pentru trimestrul al doilea al anului 2008 in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

Veniturile obtinute din vanzarea serverelor HP Integrity reprezinta cea mai mare parte din veniturile inregistrate de segmentul HP Business Critical Systems pentru zona EMEA, insemnand o cota de piata de 78% in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului 2008.

"Clientii sunt vizibil afectati de cresterea costurilor si inflexibilitatea oferita de sistemele mainframe, acestea avand un impact negativ direct asupra business-ului", a declarat Ruud Vrolijk, Vice-presedinte si General Manager Business Critical Systems, Hewlett-Packard EMEA.

Cu un portofoliu ce cuprinde solutii de imprimare, calculatoare personale si infrastructura IT, HP este cea mai mare companie IT din lume. Veniturile realizate de companie in ultimele patru trimestre incheiate pe 30 aprilie 2007 au totalizat 110.4 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Ai o afacere? Cum poți folosi WhatsApp Business pentru a comunica mai ușor
Setari Cookie-uri