Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial , a prezentat in premiera pentru Romania primul telefon cu touch screen, rival celebrului iPhone , care va fi disponibil pe piata locala in ianuarie anul viitor la un pret de 279 euro.

Pretul recomandat de Nokia pentru noul 5800 XpressMusic este aproape jumatate din pretul pentru care poate fi achizitionat terminalul iPhone 3G, care este distribuit de Orange Romania.

Noul terminal este succesorul modelului 5300 XpressMusic, care s-a comercializat la nivel mondial in peste 10 milioane de exemplare, iar in ceea ce priveste noul model, reprezentantii Nokia sunt mult mai optimisti si cred ca vanzarile vor fi mult mai mari decat la modelul precedent.

In ceea ce priveste cota de piata a producatorului, reprezentantii Nokia au sustinut, in cadrul unei conferinte de presa, ca ponderea Nokia in totalul pietei romanesti se ridica undeva la 40%, ceea ce reprezinta cota globala a companiei.

Referitor la preferintele consumatorilor romani, reprezentantii Nokia au declarat ca functionalitatile multimedia, designul, camera si capacitatea de stocare ale terminalului sunt criterii foarte importante in ceea ce priveste alegerea unui telefon.

Principalii competitori ai Nokia pe piata romaneasca
sunt Samsung, LG, Motorola, Apple si Sony Ericsson.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cele mai bune telefoane care costa maxim 2.000 de lei