Un studiu recent dezvaluie faptul ca abonatii Red Hat Enterprise Linux sunt mai putin expusi la vulnerabilitati critice de securitate pe Internet.
Romsym Data, distribuitor si centru de instruire autorizat al produselor Red Hat in Romania si Red Hat, Inc.(NASDAQ:RHAT), furnizorul lider de solutii open source pentru organizatii anunta faptul ca abonatii Red Hat Enterprise Linux sunt mai putin expusi la vulnerabilitati de securitate de retea decat utilizatorii altor platforme, conform unui raport publicat recent de catre SANS Institute. Raportul identifica cele mai importante douazeci de vulnerabilitati de securitate pe Internet. Dintre cele douazeci, doar doua i-au afectat pe abonatii Red Hat Enterprise Linux, pentru care Red Hat a lansat deja patch-uri via Red Hat Network.
Sunt multe studii care incearca sa compare numarul vulnerabilitatilor dintre Linux si alte sisteme de operare, dar
nici unul dintre acestea nu a luat in considerare severitatea problemelor a declarat Mark Cox head of the Red Hat security response team. Raportul arata ca sunt relativ putine probleme critice care ii afecteaza pe utilizatorii sistemelor de operare bazate pe Linux. Cu toate acestea, consideram ca nutrebuie sa existe nici o problema care sa ii afecteze, iar strategia noastra este sa raspundem rapid pentru a rezolva aceste probleme cu tehnologie inovativa care sa reduca riscul unor probleme viitoare.
Problemele de securitate pe Internet si in retea pot aduce pagube majore companiilor daca nu sunt solutionate la timp, a spus Razvan Balint, director executiv Romsym Data. Folosirea unui sistem de operare care este afectat de foarte putine vulnerabilitati de securitate si oferit de o companie cu o strategie coerenta de rezolvare a oricarei amenintari ce apare reprezinta deziderate ale oricarei organizatii. Red Hat pune la dispozitia tuturor abonatilor sai un sistem de operare fiabil si asa cum o dovedeste si acest studiu independent si obiectiv foarte sigur, a mai mentionat reprezentantul Romsym Data.
Creat in 1989, SANS (SysAdmin, Audit, Network, Security) este o sursa lider pentru training in securitatea informatiei si certificare. SANS de asemenea dezvolta, mentine si ofera fara nici un cost cea mai mare colectie de documente despre diferite aspecte ale securitatii informatiei si foloseste sistemul initial de avertizare al Internet-ului Internet Storm Center. Programele sale ajung acum la peste 165.000 de speciliasti in securitate, auditori,



administratori de sistem, chief information security officers si CIO care impartasesc lectiile pe care le invata si care cauta impreuna solutii la problemele cu care se confrunta.


Red Hat, lider mondial in oferirea de solutii open source si Linux, are sediul in Raleigh, NC si reprezentante in intreaga lume. Red Hat a impus solutiile Linux si open source, prin oferta accesibila a unei calitatii inalte si cu costuri tehnologice foarte mici. Red Hat ofera software pentru sisteme de operare, alaturi de aplicatii si solutii de administrare. Red Hat ofera de asemenea suport, servicii de training si consultanta clientilor sai de oriunde din lume
si prin intermediul parteneriatelor de inalt nivel. Strategia open source a Red Hat ofera consumatorilor posibilitatea dezvoltarii de planuri pe termen lung pentru a construi infrastructuri bazate pe tehnologia open source, ce pun accent pe securitate si usurinta in administrare.

Despre Grupul Romsym

Romsym este distribuitor si centru de instruire autorizat al produselor Red Hat in Romania.
Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).
Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.
Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonalds, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri