Recent lansat pe piata de comert electronic din Romania, site-ul auto mobile.ro, detinut de portalul de licitatii eBay, isi propune ca pana la sfarsitul anului 2009 sa aiba 1.200 de dealeri inregistrati, dintr-un total de 4.000 deja existenti pe plan local.
Originile site-ului mobile.ro se gasesc in Germania, compania-mama fiind mobile.international GmbH, o piata de vehicule online fondata in 1995 si situata in Berlin.

Compania americana eBay a cumparat in 2004 site-ul mobile.de pentru suma de 152 milioane de dolari.

Un comert electronic intens pe segmentul vanzari-cumparari de automobile noi si rulate, respectiv o crestere sustinuta a pietei de profil reprezinta cateva din motivele lansarii variantei in limba romana a site-ului mobile.de, a declarat, pentru Wall-Street, Tim Hilpert, Director International Business mobile.international.

“Romania reprezinta o piata deosebit de atractiva pentru compania noastra. In prezent, aceasta tara este a doua ca importanta in business-ul nostru, dupa Germania. O masina de pe piata germana este vanduta in Romania la fiecare cinci minute. Studiile releva faptul ca 35% din autovehiculele listate pe mobile.de sunt vandute in straintate, multe dintre ele ajungand in Romania. In plus, mobile.de si mobile.ro sunt cunoscute in Romania, 43% dintre internauti cunoscand acest brand”, spune Tim Hilpert.

Lansarea mobile.ro a reprezentat una din prioritatile pentru acest an ale mobile.international, facand totodata parte din strategia companiei de a deveni lideri ai comertului cu autovehicule din Europa. Fara a oferi detalii exacte referitoare la investitia in lansarea site-ului, Hilpert a precizat ca valoarea totala se ridica la cateva milioane de euro.

Potrivit reprezentantului mobile.international, compania se va concentra in intervalul 2008-2009 in principal pe crearea “unui entuziasm” in randul cumparatorilor si dealerilor romani, si cresterea cotei de piata pe plan local.

In ceea ce priveste comertul electronic din Romania, Hilpert afirma ca internautii manifesta un interes deosebit pentru platformele de licitatii online, pe care le utilizeaza zilnic.

“O treime din utilizatorii romani de Internet au folosit deja mobile.de. Suntem multumiti si de traficul inregistrat de varianta in limba romana a acestui site, intrucat am depasit deja un million de afisari pe zi”, declara Tim Hilpert.

Serviciile mobile.ro sunt destinate deopotriva distribuitorilor de masini profesionisti si clientilor privati, acestia putand sa introduca gratuit anunturi timp de doua luni.

Cu un numar de 120 de angajati, site-ul mobile.de a fost lansat in anul 1996 si are in prezent un portofoliu de peste 32.000 de distribuitori de masini profesionisti si un numar de autovehicule listate de aproximativ 1,4 milioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri