Microsoft a anuntat in cadrul Conferintei pentru Dezvoltatorii Profesionali (Professional Developers Conference 2008) lansarea Windows Azure, ce foloseste tehnologie bazata pe cloud. Platforma Azure Services isi propune sa sustina dezvoltatorii sa construiasca aplicatii noi si se vor intinde de la cloud la datacentere enterprise, aducand cu ele experiente noi atat pentru PC, cat si pentru web si telefon.
Aceasta platforma combina capabilitati bazate pe cloud cu stocare si infrastructura de servicii, toate gazduite pe servere din reteaua globala de datacentere Microsoft.

Dezvoltatorii pot alege tehnologii si unelte de dezvoltare, comerciale sau open source, si pot accesa serviciile Azure, prin intermediul unei varietati de standarde Internet, cum ar fi HTTP, REST, WS sau AtomPub.

De asemenea, platforma Azure Service include diferite componente pentru diferite servicii, cum ar fi Windows Azure (pentru servicii de hosting si management, low-level scalable storage, caputation si networking), Microsoft SQL Services (pentru gama larga de baze de date si raportare), Microsoft .NET Services (pentru implementari service-based ale conceptelor .NET Framework), Microsoft SharePoint si Dynamics CRM Services (pentru continut business, colaborare si solutii rapide in cloud).

Aceste tehnologii vor ajuta departamentele IT sa isi micsoreze costurile si sa isi concentreze bugetele spre alte tehnologii.

Aplicatiile precum Exchange Online, SharePoint Online, Dynamics CRM Online, Office Communications Online si Live Meeting pot fi folosite ca o completare sau o adaugare la software-ul de la birou, oferind posibilitatea de a alege in functie de strategia IT a fiecarei companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri