Aceasta platforma combina capabilitati bazate pe cloud cu stocare si infrastructura de servicii, toate gazduite pe servere din reteaua globala de datacentere Microsoft.

Dezvoltatorii pot alege tehnologii si unelte de dezvoltare, comerciale sau open source, si pot accesa serviciile Azure, prin intermediul unei varietati de standarde Internet, cum ar fi HTTP, REST, WS sau AtomPub.

De asemenea, platforma Azure Service include diferite componente pentru diferite servicii, cum ar fi Windows Azure (pentru servicii de hosting si management, low-level scalable storage, caputation si networking), Microsoft SQL Services (pentru gama larga de baze de date si raportare), Microsoft .NET Services (pentru implementari service-based ale conceptelor .NET Framework), Microsoft SharePoint si Dynamics CRM Services (pentru continut business, colaborare si solutii rapide in cloud).

Citeste si:

Aceste tehnologii vor ajuta departamentele IT sa isi micsoreze costurile si sa isi concentreze bugetele spre alte tehnologii.

Aplicatiile precum Exchange Online, SharePoint Online, Dynamics CRM Online, Office Communications Online si Live Meeting pot fi folosite ca o completare sau o adaugare la software-ul de la birou, oferind posibilitatea de a alege in functie de strategia IT a fiecarei companii.