In afara de memorii, vanzarile au crescut cu 7,8%, potrivit Semiconductor Industry Association. Vanzarile de chip-uri pentru memorie flash au scazut cu 38% din cauza cresterii preturilor.

In ciuda intaririi industriei, cu exceptia segmentului de memorie, “ne confruntam cu o perioada de incertitudine si cu un declin abrupt in increderea consumatorilor si cu avertisment venit din partea segmentului de intreprinderi”, a declarat presedintele asociatiei mai sus enuntate, George Scalise.

El a notat ca imaginea este putin mai buna in pietele in curs de dezvoltare, unde vanzarile de computere personale si telefoane mobile raman pe plus.

Citeste si:

Vanzarile globale de chip-uri totalizeaza 22,97 miliarde dolari in luna septembrie, in crestere cu 1,1% fata de luna august. Datele anuale arata ca regiunea Asia - Pacific a crescut cu 9,2%, in timp ce vanzarile de pe continentul American au crescut cu 16%. Vanzarile in Japonia au stagnat, iar cele din Europa au scazut cu 1,5%.

Scalise a mai declarat ca “restabilirea increderii consumatorilor este cheia pentru cresterea vanzarilor de semiconductori”.

Consiliul de conferinte al asociatiei a anuntat ca increderea consumatorilor pentru luna octombrie a scazut la cel mai mic nivel datorita sincopei din pietele financiare.