Nokia va concedia anul viitor aproximativ 600 de angajati

Compania finlandeza de telefonie mobila Nokia a anuntat ca va disponibiliza aproximativ 600 de angajati, dintre care 200 din Finlanda, din cadrul diviziilor de marketing si vanzari, incepand cu 1 ianuarie 2009, anunta AFP.

"Compania urmeaza sa fie reorganizata la inceputul anului viitor si vor avea loc modificari ale departamentelor de marketing si vanzari, acestea afectand aproximativ 450 angajati, dintre care 100 lucreaza in cadrul filialei Nokia din Finlanda", a anuntat grupul printr-un comunicat.

Grupul a anuntat, de asemenea, ca 130 de angajati ai centrului de cercetare Nokia vor fi afectati de schimbari, dintre care 100 sunt angajati ai filialei nationale, anunta NewsIn.

Purtatorul de cuvant al companiei, Arja Suominen, a declarat ca cifrele relevate sunt estimari asupra modificarilor ce vor interveni in intervalul urmator. In acelasi comunicat, Nokia a anuntat ca schimbarile vor avea efect incepand cu 1 ianuarie 2009.

Totodata, grupul a anuntat ca va inchide fabrica Nokia din Finlanda, Turku, ce are 220 de angajati, pana la finalul lunii ianuarie. Compania va oferi persoanelor ramase fara loc de munca un post in cadrul fabricilor din Salo sau din apropiere de Helsinki.

Nokia este prezenta in Romania, prin investitii cum este cea de la Jucu (Cluj), uzina care a produs, in mai, primul milion de dispozitive mobile din Romania, la trei luni de la inceputul productiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri