Criza financiara va influenta in mod pozitiv piata de servicii IT intrucat multe companii vor fi nevoite sa isi externalizeze aceste servicii pentru reducerea costurilor, este de parere directorul de dezvoltare al Computer Troubleshooters Romania, Narcis Costache.
Potrivit acestuia, companiile care vor resimti in mod acut aceasta nevoie vor fi IMM-urile. In plus, filiala din Romania a retelei multinationale Computer Trobleshooters este de parere ca piata de servicii IT va fi una dintre putinele segmente ale pietei de IT ce nu isi va reduce cresterea in 2009. Comform specialistilor Computer Troubleshooters, piata serviciilor IT din Romania era estimata in 2007 undeva la aproximativ 220 milioane de euro cu o rata de crestere intre aproximativ 20 - 23 %. In 2006, valoarea acesteia fusese estimata la 180 milioane de euro.

"In mare, intre 2006 – 2007, structura pietei a fost una stabila, si anume cresteri relativ egale pe toate sub -segmentele de servicii IT. In ceea ce priveste anul 2008, investitiile in servicii IT se estimau ca vor creste cu aproximativ 20%. In iunie, anul acesta, se previziona ca serviciile de suport si integrare de sistem vor continua sa domine piata serviciilor IT, iar contractele tip proiect vor deveni din ce in ce mai raspandite in decursul anului 2008", spun cei de la Computer Troubleshooters.

Acestia sustin ca printre cele mai cautate servicii in cazul Computer Troubleshooters sunt: serviciile de reparatii si mentenanta calculatoare, recuperari date, configurare retele, upgradari si instalari, probleme software, iar costurile serviciilor pentru firme in cazul in care si le realizeaza pe cont propriu (cu angajat specializat IT) variaza intre 3 si 10 euro pe ora in functie de nivelul de salarizare. Conform oficiallilor companiei externalizarea serviciilor IT ar putea reduce costurile unei companii medii cu pana la 50%.

Computer Troubleshooters are o cota de piata de peste 10 %, functioneaza in 12 orase mari si a raportat in 2007 o cifra de afaceri, cumulata, de aproape o jumatate de milion de euro. In 2008 compania previzioneaza o crestere de 30%, cifra de afaceri ajungand la 550.000 de euro, iar pentru 2009 se targeteaza 750.000 euro. Pana la acest moment compania are, cumulat, 45 angajati care vor creste pana la 70 in 2009.

"Tinta noastra pe 2009 este sa ajungem la 20 francizati pana la sfarsitul anului, targetand in mod special orasele cu peste 50.000 de locuitori cum ar fi Brasov, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Iasi, Constanta, etc", concluzioneaza Narcis Costache.

Computer Troubleshooters este unica franciza pe servcii IT din Romania cu filiale in 12 orase: Bucuresti, Bacau, Buzau, Cluj- Napoca, Deva, Resita, Oradea, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Targu- Mures, Timisoara si Ploiesti. Compania acopera o gama larga de servicii de la depanarea calculatoarelor, instalarea si configurarea de hardware, asistenta, configurarea Internetului si e-mailului, protectia contra virusilor si securitatea IT pana la configurarea retelelor de calculatoare wireless si cablare. Cifra de afaceri in 2007 a fost de aproape o jumatate de milion de euro. Computer Troubleshooters este prezenta in Romania din noiembrie 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri