Un studiu publicat recent de America Online si Salary.com releva faptul ca angajatii prefera sa-si petreaca tot mai multe ore din programul de munca navigand pe Internet.
Saptamana trecuta, America Online si Salary.com au dat publicitatii un studiu ce releva faptul ca navigarea pe net este principala metoda la care recurg angajatii pentru a mai petrece cateva ore in fata computerului de la birou, lasand sefilor impresia ca sunt preocupati de o urgenta de ultima ora pentru bunul mers al companiei.

Cea mai afectata de acest fenomen este industria asigurarilor, urmata indeaproape de domeniul administrativ, iar statul declarat campion la pierdutul vremii cu mouse-ul pe Internet este SUA, unde Missouri se declara cel mai mare fan al netului.

Munca pe Internet

Concluziile cercetarii realizate de cele doua prestigioase companii au fost ca 44,7% din participantii la studiu stiu sa-si aglomereze zilele de munca cu multa documentare de pe Internet, de cele mai multe ori inutila pentru firma. 23,4% isi pierd timpul barfind alaturi de colegii din alte birouri, tot prin intermediul Internetului, iar 6,8% nu au altceva mai bun de facut la birou decat sa-si rezolve problemele personale apeland la cea mai mare retea din lume.
Studiul s-a efectuat sub forma de sondaj, cobaii fiind selectati din randul a peste 10.000 de salariati din zeci de companii americane. In medie, repondentii au recunoscut ca pierd la birou aproximativ doua ore, fara a include pauza de masa, perioada fiind dubla fata de cea pe care angajatorii spun ca sunt dispusi sa o accepte, conform studiului.
Este interesant ca Internetul a fost indicat drept principala metoda de a pierde timpul. Aceasta demonstreaza ct de bine s-a integrat Internetul n viata noastra de zi cu zi, a declarat Samara Jaffe, director la America Online.

Timpul mediu pierdut zilnic de un angajat la birou a fost cel mai mare n industria asigurarilor - 2,5 ore pe zi. Au urmat sectorul public (2,4 ore pe zi) si cercetarea (2,4 ore). Salariatii din statul Missouri s-au dovedit cei mai dispusi sa stea degeaba la birou, cu o medie de 3,2 ore pe zi pierdute in alte activitati dect cele pentru care sunt platiti.

Romanii stau mult la birou

Lucrarile de specialitate arata faptul ca, la noi, peste 1.500.000 de persoane acceseaza Internetul de la birou, iar alte 500.000 de persoane din alte locatii (acasa, Internet-caf-uri etc).

Daca acum cativa ani firmele priveau o conexiune la Internet ca pe o cheltuiala inutila, in ultima vreme, managerii au inceput sa simta rostul netului. Odata dezvoltate diferitele servicii de comert prin intermediul Internetului, nici un angajator nu mai poate refuza unui angajat model accesul la comunicare. Cu atat mai mult cu cat tara noastra inca se incapataneaza sa pastreze un ultim loc atat la conexiunile individuale, cat si la nivel de companie. Romania raporteaza un numar de 33 de conexiuni la 1.000 de locuitori, fata de Cehia, care se lauda cu 92, Ungaria - cu 89 sau Slovacia - cu 49.

Singurii romani care utilizeaza Internetul in alte medii decat la serviciu sunt adolescentii, ultimele sondaje aratand ca acestia navigheaza din Internet-caf-uri (51%) sau de acasa (27%).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri