Diminuarea pirateriei va atenua efectele crizei economice asupra pietei de software din Romania, care va cunoaste o incetinire a cresterii anul viitor.
"Cu siguranta si vanzarile de soft vor fi afectate de o scadere a pietei, insa reducerea pirateriei va atenua din aceasta scadere. E posibil ca 2009 sa fie putin mai slab ca 2008, insa din 2010 vanzarile vor creste", a declarat, pentru Wall-Street, Iulian Stanciu, director general al Asesoft Distribution.

Asesoft a anuntat ca detine distributia oficiala pentru produsele software Microsoft Full Package Product.

„Ca distribuitor oficial al produselor FPP Microsoft, ne dorim consolidarea relatiei cu resellerii, astfel, acestia au posibilitatea de a participa la promotiile, programele si instrumentele de stimulare a vanzarilor organizate de Microsoft Romania. Beneficiile resellerilor constau si in accesul la resurse comune de promovare”, au declarat reprezentantii companiei.

Iulian Stanciu estimeaza ca anul urmator Asesoft Distribution va obtine 1.000.000 dolari din aceste produse.

“Ele vin in completarea gamei noastre de produse, care pana acum acoperea o gama de produse periferice: cuprinde mausuri, tastaturi, kit-uri office sau gaming, camere web, casti cu microfon sau echipamente pentru citirea amprentelor. Perspectivele pe aceste pachete de produse software sunt bune, pe termen mediu si lung vanzarea de soft va creste datorita scaderii ratei pirateriei”, a mai spus directorul general al Asesoft Distribution.

Asesoft Distribution a inregistrat in primul semestru din 2008 vanzari de 53,2 milioane dolari, mai mari cu circa 32% fata de perioada similara a anului trecut si isi mentine estimarile de 135 milioane dolari pentru tot anul.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2007 cu o cifra de 104 milioane dolari, in crestere cu 44% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de 135 milioane dolari in 2008. Compania de distributie IT are o baza de clienti formata din peste 1.000 reselleri activi si este furnizor important al retelelor de retail locale.

Asesoft Distribution are in portofoliu o gama de produse completa, reprezentand furnizori de top ai industriei IT: AMD, Asrock, BitDefender, Delux, Elixir, Flybook, Galaxy, Gigabyte, HIS, Horizon, Innovision, Intel, Kingston, Kingmax, LG, LITE-ON, Maxtor, Microsoft, Miyako, PQI, Princeton, Samsung, Seagate, Sony, Western Digital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri