Microsoft si LG au semnat o colaborare in tehnologia mobila

Cel mai mare dezvoltator de soft-uri si producatorul sud coreean de electronice LG au anuntat semnarea unui acord preliminar intr-o colaborare strategica in tehnologia mobila, scrie presa internationala.

“Acordul asigura continuarea unei colaborari in cercetare si dezvoltare, marketing, aplicatii si servicii in domeniul telefoanelor mobile convergente”, a anuntat LG intr-un comunicat de presa.

Ambele companii vor continua sa defineasca si sa alinieze strategiile lor in domeniul telefoanelor mobile”.
Acordul a fost semnat in timpul vizitei CEO-ului Microsoft, Steve Ballmer, in Coreea de Sud.

In acelasi timp, principalul rival Samsung Electronics a anuntat in aceeasi zi lansarea unei versiuni interne de telefon cu ecran tactil Omnia, care foloseste sitemul de operare al Microsoft, Windows Mobile 6.1.

Microsoft spera ca sistemul sau de operare, Windows Mobile, sa concureze cu Symbian, platforma sustinuta de cel mai mare producator de telefoane mobile Nokia, care este folosit de doua treimi dintre smartphone-uri.

Ambele companii sud coreene LG si Samsung sunt membre ale Symbian Foundation si, de asemenea, dezvolta modele bazate pe Android.

“Acestea nu sunt noi tranzactii, mai degraba o modalitate pentru producatorii sud coreeni de a reintari aliantele existente”, a declarat Greg Roh, analist Korea Investment & Securities.

“Concurenta este din ce in ce mai apriga in segmentul smartphone, iar producatorii sud coreeni au unele puncte slabe in platforma Symbian, deci este de inteles de ce ei vor sa extinda aliantele existente”, a mai adaugat analistul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri