Dell isi invita angajatii in concedii neplatite

Michael Dell, fondatorul celui de al doilea mare producator mondial de PC-uri, le-a cerut angajatilor sa ia in considerare cinci zile de concediu neplatit pentru a reduce cheltuielile pe fondul cererii globale in declin, scrie presa internationala.

Al doilea producator de computere este aproape de a incheia un program de reducere a personalului cu 8.900 de angajati, impunand totodata o inghetare a proceselor de angajare la nivel global.

Michael Dell a anuntat mutarile intr-un email trimis angajatilor. Saptamana aceasta, el a declarat ca se asteapta la o consolidare in industria IT, incurajand companiile sa treaca cu bine turbulentele financiare prin axarea pe reveniri puternice, reorganizand afacerile si investitiile.

“A fi uimit intr-un impas este exact lucrul gresit pe care poti sa il faci in acest moment”, a declarat Dell in cadrul unei conferinte, adaugand ca firma sa a investit in bine cunoscuta tehnologie “cloud” pentru a furniza servicii prin intermediul web-ului.

Cum 1000 de dolari au creat o companie de miliarde

In acelasi timp, Dell vizeaza reducerera cheltuielilor operationale in al patrulea trimestru, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei Jess Blackburn.

“Intentia este de a imbunatati pozitia Dell pentru o competitivitate pe termen lung”, a declarat Blackburn.

“Noi le-am cerut angajatilor sa ia in considerere pe baze voluntare cinci (sau mai multe) zile libere neplatite ca o alternativa de reducere a cheltuielilor companiei”. Angajatilor le-a fost cerut sa isi ia aceste zile libere in urmatoarele trei luni.

Al doilea producator de computere dupa Hewlett-Packard a inregistrat o cerere globala mica pentru computerele personale din cauza instabilitatii economice globale. Compania a raportat o scadere abrupta a profitului in al doilea trimestru si a anuntat ca vrea sa accelereze cresterea cotei de piata in pietele emergente precum India.

Compania a anuntat in august ca reduce 8.500 de locuri de munca din cele 8.900 planuite pentru disponibilizari pentru a pozitiona afacerea in conformitate cu cererea lenta globala.
Dell anunta la inceputul acestui an ca planuieste sa aiba salvari anuale de 3 miliarde dolari in urmatorii trei ani.

Michael Dell a declarat ca viitor in industria IT apartine tehnologiei “cloud”, care indica un serviciu sau un program trimis printr-o retea, de multe ori aceste servicii fiind mai bune decat cele existente in componentele hardware ale computerului.

In cadrul conferintei dezvoltatorilor Salesforce.com, Dell a declarat ca se asteapta ca 80% dintre companiile inscrise in Fortune sa foloseasca in urmatorii ani serviciile “cloud”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri