Creatorul iPod-ului a parasit compania Apple

In board-ul managerial al Apple a avut loc o schimbare majora dupa ce Tony Fadell, vice-presedintele diviziei iPod, omul insarcinat cu imaginea iPod, a parasit functia sa dupa sapte ani, scrie presa internationala.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, Tony Fadell paraseste compania din motive personale, desi a semnat un contract prin care ii revine functia de consilier al directorului executiv Steve Jobs.

Mutarea vine la un moment de rascruce pentru iPod. Cu toate acestea, urmatoarea generatie de iPod touch si iPod nano, dupa cum indica marjele de profit, se vinde mai mult decat cei mai apropiati competitori ai sai.

Mark Papermaster il va inlocui pe Fadell si va conduce echipele de iPod si iPhone, fiind subordonat direct lui Jobs. Papermaster a fost recrutat de Apple dupa 25 de ani petrecuti la IBM, servind mare parte a timpului ca vice-presedinte. IBM a facut apel in instanta impotriva Apple pentru aceasta achizitie, sub pretextul ca a fost ilegala din cauza incalcarii unui acord de non-concurenta. Cu toate acestea, Apple nu a ezitat sa il numeasca pe Papermaster in unul dintre cele mai importante posturi.

Steve Jobs, directorul executiv al Apple, este multumit cu stirile, declarand ca “Mark este un lider temporar si este pe cale de a fi o excelenta imbunatatire pentru echipa noastra manageriala. Tony si Dani (sotia acestuia) au adus fiecare contributii importante pentru Apple in ultimii opt ani. Ne pare rau pentru plecarea lui Dani, si privim inainte pentru colaborarea cu Tony in noua sa calitate”.

Acum este probabil ca Papermaster si echipa sa il convinga pe Steve Jobs sa permita dezvoltarea unora dintre cele mai solicitate si mult amantate caracteristici pe care clientii le-au asteptat de la iPhone.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri