Marius Ghenea a achizitionat majoritatea actiunilor companiei Gravity Design SRL, care opereaza cele mai cunoscute brand-uri pe piata online a florilor www.floridelux.ro si site-ul sezonier www.brazidecraciun.ro si anunta investitii consolidate in comertul online.
Planul de investitii pentru urmatorul an este de aproximativ 200.000 euro, dintre care o parte importanta va merge in promovarea platformelor online ale companiei, iar restul de bani va merge in dezvoltarea resurselor umane si a infrastructurii online a companiei.

Tranzactia efectuata este una complexa, in care partenerul antreprenor are posibilitatea de a redobandi o parte din actiuni in functie de indeplinirea unor obiective de crestere in perioada urmatoare. Cei doi vor fi parteneri cu obiectivul de a consolida pozitia de leadership pe piata vanzarilor online de flori si produse/servicii conexe.

"Ceea ce cred ca putem castiga de pe urma acestei tranzactii, atat eu cat si partenerul meu Marius Dosinescu, este atingerea obiectivului strategic si de business, prin consolidarea pozitiei de lider pe piata vanzarilor online de flori, produse si servicii conexe. Am decis sa investesc in acest segment luand in considerare potentialul pe care il are aceasta piata si in special cele doua site-uri", declara Marius Ghenea (foto), care mai detine si cele doua magazine online specializate in produse IT&C, electronice si electrocasnice, PCfun.ro si Electrofun.ro.

Totodata, acesta declara, pentru Wall-Street, ca vrea sa continue investitiile in online si ca, deocamdata, se afla in curs de analiza si negocieri. "Consider ca sunt multe domenii cu potential mare de crestere in zona de online", afirma el.

"Avantajul parteneriatului semnat consta, printre altele, si in complementaritatea experientei si resurselor pe care amandoi le avem in mediul online, mai ales ca Marius Ghenea vine cu experienta din celelalte proiecte consolidate, dar si din investitii de succes de tip business-angel", completeaza Marius Dosinescu, General Manager Gravity Design.

Odata cu apropierea sezonului, site-ul de brazi si decoratiuni de Craciun, www.brazidecraciun.ro, desfasoara pana pe 15 noiembrie o oferta speciala, prin care acorda o reducere de 15% tuturor celor care plaseaza pre-comenzi in acest interval.

Echipa BrazideCraciun a efectuat un studiu de piata relevant si a constatat ca, asemeni consumatorilor europeni sau americani, romanii incep sa se gandeasca la perioada de Craciun si achizitiile specifice acestui sezon festiv cu mai mult timp inainte, in comparatie cu anii trecuti cand lasau pe ultima clipa aceste pregatiri. Astfel, datorita acestor initiative timpurii, site-ul a inregistrat inca din luna octombrie un numar record de comenzi, in valoare de peste 30.000 euro.

In plus, daca la jumatatea lunii septembrie site-ul www.brazidecraciun.ro avea aproximativ 10 vizitatori zilnici, în prezent am ajuns la aproximativ 700 vizitatori pe zi, urmand ca in perioada de varf sa atingem peste 20.000 de vizitatori pe zi.

"Majoritatea clientilor ce au plasat comenzi incepand cu luna octombrie sunt corporatii care doresc sa pregateasca inca de pe acum campaniile pentru sarbatorile de iarna, dar si persoane fizice care doresc sa evite aglomeratia lunii decembrie", explica Dosinescu.

Marius Ghenea va investi in urmatoarele 12 luni in PCfun.ro si Electrofun.ro pana la doua milioane dolari, focus-ul fiind pe promovarea produselor si serviciilor, pe sporirea competitivitatii preturilor pana la nivelul la care compania sa devina lider de pret, pe dezvoltarea resurselor umane ale companiei, pentru a acoperi la un nivel profesionist un varf de sezon cum este acela de la sfarsitul anului.

Compania Gravity Design opereaza site-uri precum www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.dsmcosmetic.ro etc. Marius Dosinescu, directorul general al companiei, are o experienta de 6 ani in comertul online al florilor si al produselor de tip sezonier.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri