Consumatorii ar putea fi despagubiti daca au probleme legate de cumparaturile pe internet

Consumatorii ar putea fi despagubiti in cazul in care intampina probleme la plata produselor cumparate pe internet, potrivit unui proiect initiat de europarlamentarul Marian Zlotea si inaintat Comisiei Europene.

Zlotea a mai propus si securizarea tranzactiilor electronice impotriva hackerilor. “Obiectivul pe care trebuie sa il avem in permanenta in vedere, cand vorbim despre comert international si internet, este de a oferi acelasi nivel de protectie a consumatorilor online, ca si cel pe care il oferim offline, atat in interiorul Uniunii, cat si in cazul comertului international”, explica europarlamentarul roman.

Trebuie sa tinem cont insa si de faptul ca increderea consumatorilor depinde nu numai de utilizarea simpla, fiabila si sigura a internetului, ci si de calitatea bunurilor si serviciilor, precum si de disponibilitatea unor modalitãþi adecvate de despagubire, continua Zlotea, citata de NewsIn.

Marian Zlotea a solicitat, de asemenea, Comisiei Europene sa desfasoare campanii de informare cu privire la drepturile consumatorilor, pentru a mari increderea acestora in achizitionarea unor bunuri si servicii online.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri