LinkedIn renunta la 10% din angajati

LinkedIn Corp., grupul care detine cel mai mare site de socializare de business din lume, a anuntat ca va disponibiliza 36 de angajati, adica 10% din posturi, parte din strategia de restructurare a companiei.

Reprezentantii companiei nu au fost fost disponibili pentru comentarii.

Concedierile vin la o luna dupa ce LinkedIn a atras investitii de 22,7 milioane de dolari de la 4 companii, printre care si SAP, cu scopul de a se proteja de instabilitatea economica mondiala.

Acea runda de finantari a urmat-o pe cea din luna iunie, cand compania a primit fonduri in valoare de 53 milioane dolari, iar LinkedIn a fost evaluata la 1 miliard dolari. Cea mai recenta runda de finantari creste totalul investitiilor la 100 milioane dolari.

De asemenea, reducerile de posturi vin dupa ce saptamana trecuta a fost lansata noua platforma dezvoltatoare a LinkedIn, precum si a treia parte de aplicatii menite sa imbunatateasca sistemul de urmarire in calatorie, impartirea de fisiere si prezentarile.

LinkedIn a fost creat in 2003 de directorul executiv al PayPal, Reid Hoffman, si a strans 23 de milioane de membri, fiind deposit de Facebook, cu mai mult de 116 milioane de utilizatori. Media de varsta a membrilor LinkedIn este de 41 de ani, cu venituri medii de 110.000 dolari pe an.

LinkedIn are ca target in special oamenii de business si profesionistii din diferite domenii.

Retelele sociale au de castigat de pe urma crizei financiare


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri