Asesoft renunta la proiectul de 2 mil. de euro cu AER

Grupul Asesoft renunta la proiectul de doua milioane de euro cu Autoritatea Electorala Permanenta (AER), ce presupunea implementarea Sistemului Informatic de centralizare a datelor pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, a declarat presedintele grupului de firme Asesoft, Sebastian Ghita.

Potrivit companiei, consiliul de administratie al grupului Asesoft a decis sa renunte la implementarea proiectului si sa notifice in acest sens organizatiile implicate, ca urmare a analizei cu privire la consecintele de imagine ce pot decurge in planul perceptiei publice fata de implementarea proiectului de la AEP, prin asocierea cu o implicare in lumea politica.

"Selectarea companiei castigatoare in proiectul initiat de AEP a avut loc intr-un mod transparent cu respectarea legislatiei in vigoare referitor la achizitiile publice. De altfel, dispunem de capacitatea tehnica de a implementa proiecte de asemenea anvergura, iar experienta in raport cu proiecte de dimensiuni similare implementate in mediul privat sau public din tara si din strainatate ne recomanda", a declarat presedintele grupului Asesoft, Sebastian Ghita.

Acesta a mai spus ca perceptia fata de proiectele publice este exagerata in acest moment la nivelul unor segmente ale opiniei publice.

"Faptul ca un participant la o licitatie cu fonduri publice, in orice domeniu de activitate, nu numai in zona de implementare de proiecte IT, este o companie straina in multe cazuri, ii da puncte in plus la nivel public, chiar daca sunt multe companii locale care au expertiza tehnica cel putin la acelasi nivel", a adaugat Ghita.

In urma procesului de selectie a ofertelor depuse pentru implementarea Sistemului Informatic de centralizare a datelor pentru alegerile parlamentare initiat de AEP la data de 1 octombrie, a fost anuntata castigatoare compania TeamNet, parte a grupului Asesoft.

Grupul Asesoft incorporeaza sase companii care activeaza in zona IT, in domeniul serviciilor IT, e- gouvernment, automatizari, integrare de sisteme audio-video, aplicatii de business si CRM, web-design. Grupul Asesoft a fost infiintat in anul 1997 si are ca actionar principal pe omul de afaceri Sebastian Ghita.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri