Evolutia Apple in piata smartphone este considerata un adevarat succes, dupa ce in doar un an si jumatate, compania a reusit sa ajunga pe a doua pozitie, fiind intrecuta doar de Nokia, scrie site-ul de specialitate efluxmedia.com.
Pe acest segment, Nokia este liderul de piata detasat, cu o cota de piata de 38,9%, Apple ocupand a doua pozitie, cu 17,3%, in timp ce Research in Motion (RIM) detine a treia pozitie, cu 15,2%.

De la debutul noului iPhone 3G in luna iulie, Apple a inregistrat vanzari de aproape 7 milioane de unitati in intreaga lume, intrecand usor RIM si fiind cu un pas mai aproape de Nokia, care a inregistrat o scadere cu 12% fata de anul trecut, cand avea o cota de 51,4%.

Analistii se asteapta ca ultimul trimestru sa devina scena unor batalii intense pentru cota de piata, si multi cred ca RIM isi va recupera a doua pozitie cu ajutorul noilor modele de BlackBerry lansate, cum ar fi versiunea cu clapeta a modelului Pearl si versiunea 3G a modelului Bold. Un alt factor ar putea fi abilitatea de sustinere a furnizarii de aparate Apple.

Rezultatele pentru trimestrul al patrulea sunt strans legate de sezonul Sarbatorilor de iarna, iar aceasta perioada este considerata de toate companiile cea mai buna oportunitate de apropiere, prin care companiile pot fi sigure ca va fi cel mai profitabil sezon.

RIM creeaza impresia ca are o strategie mai buna decat Apple, oferind cateva noi modele care se axeaza pe anumite cereri de public si sunt menite pentru a acoperi o piata mai larga. Totusi, apelul comercial al iPhone este bine cunoscut, dar i-au in considerare faptul ca firma are pe piata un singur model, ceea ce poate oferi schimbari neasteptate in piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri