Maguay, care activeaza in segmentul integrarii de sisteme, statii grafice si servere, isi pastreaza estimarile anuntate la inceputul lui 2008 pentru acest an, si anume afaceri de circa 11 milioane euro, in ciuda crizei economice actuale si vede in 2009 un an al eficientizarii in cadrul companiei.
Un plus pe care il are compania este ca a obtinut eticheta ecologica europeana din partea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, fiind prima firma romaneasca din domeniul IT care detine aceasta certificare.

Actele pentru obtinerea certificarii au fost depuse in luna iulie a acestui an. "Este posibil ca, pe parcursul anului urmator, efectele obtinerii etichetei ecologice sa se vada si Maguay sa-si dubleze chiar cifra de afaceri. Insa nu asta ne propunem", declara Eduard Pughin, Director Operational al companiei.

Astfel, Maguay nu are in plan cresterea afacerilor in 2009, ci vrea sa se concentreze mai mult pe eficientizarea acestora, aducand cele mai noi tehnologii si produse la un pret corect in Romania, dupa cum adauga Pughin.

Eticheta ecologica europeana promoveaza conceperea, comercializarea si utilizarea produselor/serviciilor care au un impact redus asupra mediului pe parcursul ciclului lor de viata. De asemenea, eticheta ecologica reprezinta ’’un pasaport’’ care autorizeaza libera circulatie a produselor in spatiul comunitar, iar produsul care are aceasta eticheta atribuita de catre un stat membru al UE poate fi folosit in toate celelalte state comunitare.

“In proiectarea si realizarea echipamentelor IT (PC-uri, laptop-uri) tinem cont de cateva aspecte foarte importante: calitate, fiabilitate, dar si de impactul acestora asupra mediului inconjurator. Astfel, utilizam materii prime si ambalaje reciclabile, iar din productie au fost eliminate elementele toxice. In plus, produsele au un consum redus de energie, un design ergonomic avand posibilitatea asamblarii/dezasamblarii usoare a componenetelor/subansamblelor, asigurand in acelasi timp exploatare si intretinere simpla. Echipamentele respecta normele de electrosecuritate si electrocompatibilitate, care au implicatii atat asupra mediului cat si asupra sanatatii”, a mai afirmat Directorul Operational al Maguay.

Eticheta Ecologica a Uniunii Europene (Floarea europeana), creata de Comisia Europeana in 1993, este o schema unica de certificare pentru a ajuta consumatorii sa distinga produsele si serviciile verzi, care nu afecteaza mediul. Este o schema facultativa, conceputa pe de o parte sa incurajeze companiile sa comercializeze bunuri si servicii cu un impact redus asupra mediului, iar pe de alta parte sa ajute consumatorii europeni – publici si privati – sa le identifice usor.

In Romania, eticheta ecologica europeana este acordata de catre Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice, in urma indeplinirii de catre compania analizata a cerintelor obligatorii, conform directivelor adoptate la nivelul Uniunii Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri