O companie cheltuie anual aproximativ 12.000 de dolari in domeniul IT pentru fiecare angajat, din aceasta suma, aproape 500 de dolari fiind alocati pentru zona de securitate IT, a declarat presedintele CIO Council, Felix Enescu.
“Adevarata masura este data de investitiile acordate domeniului securitatii. Astfel, un procent de 5,41% din bugetul IT este alocat securitatii, inclusiv cu sistemele de disaster recovery. In domenii precum cel financiar bancar, procentul ajunge la 6,9%. Este evident o diferenta de nivel intre industriile IT mature si perioada de constructie si modernizare actuala, la noi. O companie cheltuie in medie intre 10.000 si 12.000 de dolari pe an pe IT pentru fiecare angajat, aceasta fiind media mondiala incluzand sistemele de recuperare de date", a adaugat Enescu, citat de NewsIn.


Potrivit acestuia, indiferent ca este vorba de virusi, viermi, troieni sau, mai nou, phishing, atacurile externe asupra retelelor informatice sunt constante si din ce in ce mai feroce, iar la acestea se adauga atacurile interne din sanul organizatiilor, reprezentate de neglijente, scurgeri de informatii si furturi de date.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri