Pentru a accesa aceste noi caracteristici, utilizatorul trebuie doar sa descarce programul, sa porneasca instalarea acestuia si sa reseteze browser-ul de Internet.

Dupa ce utilizatorul se inregistreza in contul de Gmail, acesta trebuie sa permita functionarea noilor caracteristici din bara de optiuni (“Options”) din fereastra de chat, iar in cateva secunde acesta va putea sa isi auda si sa isi vada prietenii cu care comunica online.

Potrivit Google, noua caracteristica functioneaza pentru toate browser-ele de Internet importante si nu conteaza daca utilizatorul detine un sistem de operare Windows sau Mac, deoarece programul este disponibil pentru ambele sisteme de operare.

Noua caracteristica nu este inca disponibila pentru toate conturile Google, dar situatia se va remedia peste cateva zile. Aceasta imbunatatire este ultima intr-o serie de ajustari lansate de Google in ultimele luni pentru serviciul sau de e-mail.

“Ideea este de a face comunicarea mai rapida si mai usoara cu alti oameni prin crearea celui mai bun convenient”, a declarat purtatorul de cuvant al Google, Jason Freidenfelds. “Este o alternativa buna pentru afacerile care doresc o alta modalitate de a conecta oamenii”, a adaugat aceasta.

Citeste si:

Totusi, aceasta stire inseamna ca Gmail va intra in competitie directa cu Skype, cel mai popular site de videoconferinta online, care detine 300 de milioane de utilizatori.

In ultimele doua luni, laboratoarele Google au adaugat la Gmail emoticon-uri, raspunsuri conservate, imbunatatiri ale contactelor, controale IMAP avansate, si au integrat Google Calendar.

Totusi, in ciuda acestor imbunatatiri, Gmail este clasat al treilea, fiind departe de serviciul de e-mail al Microsoft si Yahoo Mail.

Potrivit comScore, in septembrie Gmail a avut 113 milioane de utilizatori, in timp ce Microsoft a avut 283 milioane de utilizatori, iar Yahoo - 274 de milioane in intreaga lume.