Telefonul G1, produs de compania taiwaneza HTC, dispune de un ecran tactil (touch screen), o tastatura intreaga, precum si de aplicatiile Google, cum ar fi motorul de cautare, hartile si mail-ul. De asemenea, este considerat cel mai mare rival al telefonului iPhone produs de Apple. Costul de productie al unui telefon iPhone este de 160 dolari.

Compania iSuppli a anuntat ca pretul materialelor este estimativ si a fost bazat fara a face o examinare fizica a telefonului, si nu include costul pentru soft-uri, cercetare, dezvoltare, fabricare sau accesorii.

Inca nu a fost efectuata o examinare pentru a determina ce componente sunt in interiorul telefonului, dar compania de cercetare a anuntat ca G1 contine un procesor multimedia si un modem construit de compania britanica ARM.
De asemenea, iSuppli a anuntat ca G1 depaseste media industriei in ce priveste termenii de utilizare, dar inca are un decalaj de acoperit fata de interfata de utilizator a iPhone-ului.

Citeste si:

De asemenea, compania de cercetare a mai observat ca telefonul are un aspect industrial si a reusit sa mentina factorul de atractie al competitorilor.

“Marele avantaj al telefonului G1 este integrarea cu serviciile de Internet Google si capacitatea de a se acomoda cu multe dintre aplicatiile gratuite care au devenit disponibile”, a declarat analistul Tina Teng din cadrul iSuppli.